Vlákno názorů k dotazu Druhé dod. přiznání k DPH od h.a.n.a. - Re: Druhé dod. přiznání k DPH Já na Vašem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2010 15:27

h.a.n.a. (neregistrovaný)

Re: Druhé dod. přiznání k DPH
    Já na Vašem místě bych se s nima nejdřív domluvila. Dodatečné daň. přiznání lze podat pouze na pravomocně vyměřené řádné. Tzn. řádné za 12/2009 bude v právní moci 25.2. Takže pokud jste již dodatečné podal a nevzdal se práva na odvolání, budou ho brát jako odvolání, a pak by možná šlo doplnit o tu chybějící fakturu. A nebo zaplaťte 2280 ať Vám nenabíhá penále a přiznání podejte později. Myslím si, že za bordeláře Vás snad mít nebudou. Protože hlavně na začátku roku, při uzavírání evidence se občas na nějakou chybu dojde.

• 9. 2. 2010 16:17

Z35 (neregistrovaný)

Děkuji za ohlas, rozhodnutí o odvolání při podání DDP jsem dnes obdržel a na konci je poučení, že proti rozhodnutí se nelze odvolat.
    Takže pokud Vám rozumím mohu další DDP podat až po 25.2. nebo bych mohl DPH odvést v přiznání za 1/2010? Poslední možnost je vyřazení nekterého hotovostního výdajového dokladu ze zdanitelných plnění a DPH za 12/2009 " srovnat".
    Děkuji za Vaši trpělivost .

• 9. 2. 2010 17:59

h.a.n.a. (neregistrovaný)

Pokud Vám přišlo rozhodnutí o odvolání, je právní moc dnem převzetí. To znamená, že poslední známá daň. povinnost je pravomocně vyměřena a vy můžete podat nové dodatečné přiznání. Podle zákona pokud zjistíte, že má být daňová povinnost vyšší musíte podat dodatečné přiznání. Do ledna to dát nejde, to lze jen u výdajů.A ta poslední možnost je taky nesmysl, protože DPH musíte odvést ze všech příjmů, které podléhají DPH, takže to by vám moc nepomohlo. Klidně podejte to dodatečné.

• 9. 2. 2010 18:20

Z35 (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za vyčerpávající odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).