Re: Mateřská a dovolená
stále mám chaos v dovolené a odchodu na Mateřskou a následně rodičovskou.
Všude píší, že po ukončení mateřské se doporučuje zaměstmankyni čerpat dovolenou a až potom nastoupit na RD, jinak by mohla o D přijít. Prošla jsem už snad všechno, ale o krácení dovolené a případnému propadnutí, jsem se dočetla vždy jen ze mzdových účtáren...je to všeobecnou praxí. Ale v ZP §218 odst.3-nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání D do konce příštího KR z důvodu čerpání RD, určí tuto dobu po skončení RD. Já z toho chápu, že si mohu D vyčerpat před nástupem do zam.po ukončení RD. Po telef.konzultaci s inspektorátem BOZP (dali mi za pravdu) nevím, proč mi mzdovka stále tvrdí něco jiného ?
Re: Mateřská a dovolená
Nevím, co vám tvrdí mzdovka, ale může se stát, že po skončení RD a následném čerpání dovolené, tato vám bude již krácena. Protože jediný případ, kdy se dovolená nekrátí z důvodu RD(ta není výkonem práce, na rozdíl od MD) je když ji nastoupíte ihned po MD, před RD. Ale záleží na přesných datumech nástupu MD, RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.