Re: roční zúčtování - povinnosti zaměsta
Jednomu dáte "potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2009" (tomu co chce si udělat DP sám) no a tomu druhému vyplníte vyúčtování a to si budete pouze archivovat + Vám ho podepíše. Případný nedoplatek či přeplatek mu vrátíte při zúčtování mzdy
Ale do vyúčtování je uvedu oba?
První zaměstnanec a potvrzení o zdan. příjmech je mi jasné a ten druhý? Myslela jsem že Vyučtování ze záv. činnosti odevzdám na FÚ.
nějak nechápu co mi bude druhý zaměstnanec podepisovat. Nebude mít ani doplatek ani přeplatek. Jeho daň je 0. Děti nemá.
Díky jp. myslím si, že stačí, že druhý zaměstnanec podepíše prohlášení a na něm je vlastně uvedeno, že žádá o provedení ročního zůčtování a u toho je také podepsaný a to je vše. Paní adelane mi napsana že podepíše vyúčtování a to si budu archivovat, což mě zmátlo.
Vyúčtování tedy na FU, první zaměstnanec potvrzení a druhý pouze podpisy na prohlášení, to je vše?
Děkuji
u druhého zaměstance nemá smysl, aby si žádal o roč. zúčtování, když neodvedl žádné zálohy, ale pokud si již na prohlášení požádal, tak by jste asi měla vyplnit ještě Výpočet daně..za 2009, kde tedy budou samé nuly a založit, ale to nepodepisuje, jen vy...
Děkuji už to snad chápu
>>>>
>>>>>Díky jp. myslím si, že stačí, že druhý zaměstnanec
>>>>>podepíše prohlášení a na něm je vlastně uvedeno, že
>>>>>žádá
>>>>>o provedení ročního zůčtování a u toho je také
>>>>>podepsaný a to je vše. Paní adelane mi napsana že
>>>>>podepíše
>>>>>vyúčtování a to si budu archivovat, což mě zmátlo.
>>>>>
>>>>>Vyúčtování tedy na FU, první zaměstnanec potvrzení a
>>>>>druhý pouze podpisy na prohlášení, to je vše?
>>>>>
>>>>>Děkuji
>>>>u druhého zaměstance nemá smysl, aby si žádal o roč.
>>>>zúčtování, když neodvedl žádné zálohy, ale pokud si
>>>>již
>>>>na prohlášení požádal, tak by jste asi měla vyplnit
>>>>ještě Výpočet daně..za 2009, kde tedy budou samé nuly
>>>>a
>>>>založit, ale to nepodepisuje, jen vy...
>>>On zatím nepodesal, takže jednodušší bude když
>>>nepodepíše prohlášení a já ho pouze uvedu ve
>>>vyúčtování.
>>>Ještě otázka co je to za formulář výpočet daně..za
>>>2009?
>>>
>>>Děkuji za velkou trpělivost, učím se to.
>>
>>Formulář výpočet daně...2009 jsem si již našla. Kdyby
>>měl podepsáno prohlášení, vyplním tedy ještě
>>formulá¨ř
>>na výpočet daně, který si pouze založím. Na Fu
>>odevzdám Vyúčtování s nulami a přílohou.
>>
>>Ještě jednou děkuji
>Vyplníte pouze, pokud si zaměstnanec požádá o roč.
>zúčtování, a to ve vašem případě nemá smysl, aby si
>žádal, viz odpověď níže - prohlášení by měl mít podepsané
>každopádně, pouze nemusí žádát o roč. zúčt.
Prohlášení musí mít podepsané - uplatňuje si u vás slevu na poplatníka - tím pádem mu nevycházejí žádné zálohy. Pouze nemusí vyplňovat na str. 3 že žádá o provedení ročního zúčtování.
Formulář Výpočet daně - to je formulář, na kterém mzd. účetní právě provede - vypočte roční zúčtování daně, pokud si o něj zaměstnanec požádá
Děkuji Vám jste strašně hodný-á, právě tak jsem to s tím prohlášením myslela, že není podepsané na třetí strně že žádá o provedení ročního zúčtování, jen jsem to špatně napsala.
Prohlášení je podepsané, že si uplatnňuje pouze slevu na poplatníka. Tzn., že pouze podáme na FU vyúčtování za zaměstnance + přílohu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.