Re: vyúčtování daně ze závislé čin- bonu
str. 1 vyúčtování:
ř.06 uvedete částku, kterou jste vraceli z RZ záloh, tato částka pak patří na str. 2 do sl. 5 - pokud jste si o tuto částku ponížili odvod záloh.
ř. 06a str.1 je částka z doplatku ročního bonusu. Tento bonus uvedete do sl. 5b a pokud jste si o něj ponižovali zálohy i do sl. 5a. Sl. 5b je bonus celkový ( měsíční i roční), sl. 5a je bonus (měsíční i roční) pokud jste si o něj ponížili odvod záloh v měsíci. Pokud jste vyplatili bonus a neponížili si odvod záloh, patří pouze do sl. 5b. Sloupec 5a a 5b se rovnat NEMUSÍ, pak ale musíte za měsíce, kdy se nerovná podat žádost o vrácení bonusu. Př.: únor 2009 - záloha na daň 0. Vyplatím měsíční bonus 500,- roční bonus 1000,-, pak sloupec 5a 0,- sl. 5b je 1500,-. Podám žádost 500,- na měsíční bonus a žádost na roční bonus 1000,- Kč. Sloupce 5a a 5b se nerovnají.
Re: vyúčtování daně ze závislé čin- bonu
hanko, děkuji, já už jsem se asi původně odpíchla hned špatně z té 1. str., měla jsem celkovou částku roč.zúčt. a nerozlišovala tam zálohy a bonus, takže eště jednou to pro jistotu rekapitulace s příkladem:
Celkové roč.zúčtování činilo 20000,-, z toho 15000,- ze záloh,5000 roč. bonus
str. 1 - 06 - částka JEN ze zúčtování záloh (15000,-)
str. 1 - 06a 5000,-
str. 2 - sl. 5 15000,-
str. 2 - sl. 5a 5000,-
- sl. 5b 5000,-
(Máme dostatečné zálohy, takže jsme jen ponižovali, nikdy si nežádali)
Je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.