Re: Daňové přiznání
Povinnost podat daňové přiznáníá nemáte, ale osobně si myslím,že by s eVám to docela vyplatilo. Protože pokud jste u bývalého zaměstnavatele platil nějakou daň z příjmu, velkou část by Vám stát měl vrátit. Odpočitatelná položka na poplatnika se totiž nekrátí a lze ji uplatnit celou. Vy jste ji jako OBZP neměl možnost uplatňovat. K DP potřebujete Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani za část roku 2009, kdy jste tam pracoval.S DP klidně i pomohu, jsem z Litoměřicka...
Re: Upřesnění pro V.e.n.d.y.
Dobrý večer. Mockrát Vám děkuji za radu, ale pro upřesnění bych ještě uvedl následující :
za loňský rok 2009 jsem měl příjem z tohoto zaměstnání (za uvedené období celkem 55.589,-Kč čistého) a dále pobírám výsluhový příspěvek (pokud jsem na webu zjistil, tak ten žádnému zdanění nepodléhá). Jinak aby jste byla v obraze, tak na výpl. páskách co se týče daní mám uvedeno :
smluvní zákl. plat = 8.900,-Kč
základ daně pro měsíční zálohy - 11.988,-Kč
sazba daně - 1
měsíční záloha na daň - 1.800,-Kč
nárok. daň. sleva-POPLATNÍK - 2.070,-Kč
daňová sleva - 1.800,-Kč
Ještě jednou Vám děkuji a jinak se ptám se z důvodu, abych náhodou něco neprošvihl jelikož jsem se s touto situací setkal poprvé v životě a uvedená oblast je pro mě jak se říká "španělská vesnice". Určitě dle uvedených údajů zjistíte, zdali (i když tedy dle Vás nemusím podávat DP) by toto pro mě mělo tedy envent. nějakou cenu podat. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.