Vlákno názorů k dotazu Osobní automobil a dph od v.e.n.d.y. - Re: osobní automobil a dph Jako dobrá účetní...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2010 22:15

v.e.n.d.y.

Re: osobní automobil a dph
    Jako dobrá účetní jste už v květnu měla požadovat fakturu, když vykřikoval,že koupil auto. A čím auto zaplatil, když tedy z pokladny ani účtu v podnikání neodešly žádné peníze? A za celou dobu si nepřinesl žádný paragon na PHM?
    Jinak zaúčtujte fakturu do prosince,výdej peněz taky (kde je ale vezmete nevím, snad vklad podnikatele), auto můžete začít odepisovat v roce 2009, DPH si můžete uplatnit klidně v únoru 2010, protože na to máte 3 roky, a silniční daň honem doplaťte a podejte přiznání k silniční dani, sice mělo být do konce ledna, ale snad Vám hlavu neutrhnou....a panu podnikateli to jasně řekněte, že hrozí penále za silniční daň a že kvůli němu nedodržíte časovou a věcnou strukrutu peněžního deníku....co jiného se dá dělat

• 13. 2. 2010 22:31

Iveta852 (neregistrovaný)

Mockrát Vám děkuji, docela se mě ulevilo. Máte pravdu, měla jsem ho v květnu více upomínat o fakturu, ale když on nad tím mávl rukou, tak jsem to již neřešila , a až nyní se zase probudil. Dobře, fakturu dám do prosince v pokladně peníze má, tak to taky projde. Doklady o nákupu PHM se mě objevovali, ale já je dávala stranou, protože jedno auto (transportéra ) už v OM a bylo mě jasné, že všechny jeho jízdy novým autem pro podnikání. Vidíte v tom ještě někd nějaký problém?Děkuji

• 13. 2. 2010 22:34

Iveta852 (neregistrovaný)

>Mockrát Vám děkuji, docela se mě ulevilo. Máte pravdu,
    >měla jsem ho v květnu více upomínat o fakturu, ale
    >když on nad tím mávl rukou, tak jsem to již neřešila , a
    >až nyní se zase probudil. Dobře, fakturu dám do
    >prosince v pokladně peníze má, tak to taky projde. Doklady o
    >nákupu PHM se mě objevovali, ale já je dávala stranou,
    >protože jedno auto (transportéra ) už v OM a bylo mě
    >jasné, že všechny jeho jízdy novým autem nejsou pro
    >podnikání. Vidíte v tom ještě někd nějaký problém?Děkuji

• 13. 2. 2010 22:36

v.e.n.d.y.

A co kniha jízd? Tu někdo vedl? Pokud ne, uplatněte aspoň paušál a lístky od benzínu by pak byly nedaňové.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).