Re: doklady k ročnímu zúčtování
>Zaměstnanec u nás skončil k 10.12.2009, pak byl na
>Úřadě práce. Chce udělat RZD, což mu udělám. Zajímá mě
>však co musí doložit.Nějaké potvrzení z ÚP, že je veden
>v jejich evidenci? Ano, doklad z úřadu práce.
A co má doložit inv.důchodce,který
>chce RZD a dělal jen u nás, jinak pobíral
>inv.důchod?Díky a prosím spěchá to.
Musí mít z OSSZ potvrzení, že nadále pobírá invalidní důchod, nebo doloží ústřižek složenky z pobírání invalid. důchodu s lednovým datem. Ikdyž jsem slyšela, že někde to nepožadují, ale na severní Moravě to požadují. A nezapomeňte, že do 31.1.2010 jste měla mít doložené rozhodnutí ČSSZ o který stupeň invalidity se jedná a dopsat to do prohlášení.
A nemáte zkušenost s ÚP, protože zaměstnanec je nemocný a nemůže si tak Potvrzení o evidenci na ÚP vyzvednout, že kdybych tak třeba zavolala,tak by to poslali?
A k tomu druhému problému:To rozhodnutí ČSSZ nemám. On je totiž na marodce už někdy od září a nic mi nedoložil. Ani ho nevidím,lístky na peníze mi posílá poštou. To rozhodnutí ale předpokládám ČSSZ poslala jemu, takže když mi to zpětně doloží,tak by neměl být problém, ne? Nebo to bylo na vyžádání?
Pokud se Váš bývalý zaměstnanec registroval na UP dostal potvrzení, že je od tehdy a tehdy evidován. Měl by to mít někde doma.
Co se týká invalidního důchodce, osobně bych mu bez papírů nedělal nic. Ale určitě mu sociálka posílala rozhodnutí o zařazení do příslušné skupiny invalidity. Takže to má taky doma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.