Vlákno názorů k dotazu Dodatečné dan.přiznání od D.V. - Re: dodatečné dan.přiznání Dodatečné k jaké dani??? Do daně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2010 15:32

D.V. (neregistrovaný)

Re: dodatečné dan.přiznání
    Dodatečné k jaké dani??? Do daně z příjmů se zadávají nové hodnoty (celkem příjmy + výdaje za celý rok) a vyplňuje se odd.pro DoDaP, DPH se provádí rozdílem a u daně silniční je také lepší uvést nově zjištěné údaje (pokud uvedete pouze měněný či rušený řádek, ostatní řádky z řádného přiznání pak zůstávají v platnosti) - pozor na možnost třicetidenní lhůty od vyměření pro odvolání (často se plete - v odvolání se se pak vždy uvádějí všechny částky, ne jen rozdíly).

• 15. 2. 2010 19:59

Hanka (neregistrovaný)

daň z příjmů se zadává celá - všechna čísla tzn.ta původní a samozřejmě na některém řádku je změna, jen na konci vám vyleze jestli máte nedoplatek nebo přeplatek

• 29. 3. 2010 15:10

NI (neregistrovaný)

dobrý den, moc bych Vás poprosila o radu i po delší době od diskuze. Mojí známé se stala pro mě naprosto neuvěřitelná věc. Dělala si přiznání k dani z příjmu FO. Měla příjmy dle §6 a 7. Do paragrafu 6 si sečetla údaje ze dvou potvrzení o zdanitelných příjmech a také ještě přičetla příjem dle §7. Přílohu č.1, kde uvedla příjmy a výdaje z podnikání také vyplnila a přenesla na stranu č. 2 DAP. Vůbec nechápu, že jí to na FÚ vzali, když tedy řádek č.31 v DAP vůbec neseděl na potvrzení o zdanitelných příjmech. No prostě se chudinka ošidila asi o poměrně velké peníze. Chtěla bych jí pomoc a poradila jsem jí, že podáme dodatečné přiznání. Jen teď tápu za jaké roky zpětně můžeme. Zda jen za rok 2008 nebo i za rok 2007. Vím, že byla změna v par.47 zákona o správě daní a poplatků, že se měnil princip z 3+1 na 3+0, ale jsem se do toho tak zamotala....a nechci se splést. Prosím poraďte, za které roky zpátky si můžeme udělat dodatečné DAP....kamarádka si takto špatně přiznání dělá již několikátým rokem...moc děkuji za ochotu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).