Re: Sleva na dítě - chyba ve výplatě
Jestli už má výplatu na účtě a období je uzavřené, také bych řekla, že to dostane zpět až v ročním zúčtování, řešila bych to stejně. Nedostávají pásky před odesláním mezd, aby si je mohli zkontrolovat? Chyba se stane, nikdo není neomylný. A příští rok peníze jako když najdete.
uděláte si rozdíl mezi tím, jak měla daň být správně a jak skutečně byla a v následujícím měsíci vypočtenou daň buď snížíte-vrátíte
nebo zvýšíte - srazíte, podle toho o jaký případ se jedná, vše si poznamenáte tak, aby jste při ročním vyúčtování příští rok přesně věděla, co jste dělala a proč a mohla správně vyplnit tiskopis vyúčtováná daně
tak to si počtete:)) mně e stalo to samé, protože nebyl upgrade v programu.. a čekám, kdo bude tak chtít hned tu velkou čásku vrátit.. asi ji mu dám teď ze svého a pak v ročním zúčtování znovu.. a může mě klidně odstřelit... neuhlídala jsem si holt počítáčníka....:)))
Blanka
Blanko, já chápu, že je to nepříjemné,chybu může skutečně udělat každý, nikdo není neomylný, ale tvrdit někomu, že si má počkat celý rok na peníze, které omylem někoho jiného a ne svým zaviněním nedostal , to mi připadá neskutečné. Představte si, že by v bance, kde máte uložené peníze udělali chybu a řekli vám, aby jste si na peníze počkala rok, až udělají nějaké roční uzávěrkové operace a pod. Prostě někdo udělá chybu, tak je samozřejmé, že se jí snaží co nejdříve napravit. A ono opravit jde téměř všechno.
aha, já se k tomu ještě vrátím... abyste rozumněla... já ty slevy mám.. ale nižší než kolik mělo být od ledna 2010, tzn. že dostali pracovníci méně o minimální částku. POkud bych zapomněla dát celou slevu na dítě, opravovala bych, to už je částka, která stojí za to.
jestli se jedná jenom o rozdíl mezi rokem 2009 a 2010- tedy to navýšení, tak to ano, ale pokud by se jednalo o celé bonusy, tak v ročním zúčtování se může stát, že nesplní podmínku nároku, za celý rok ,bude mít příjem menší než 48.000,- a tam potom nárok na vyrovnání nevznikne, zatím co v jednotlivých měsících by nárok měl, tím odpovídám na to, proč by se za jednotlivé měsíce mělo opravovat hned a nečekat na roční zúčtování
>
, že by v bance, kde
>>>>máte
>>>>uložené peníze udělali chybu a řekli vám, aby jste si
>>>>na peníze počkala rok, až udělají nějaké roční
>>>>uzávěrkové operace a pod. Prostě někdo udělá chybu,
>>>>tak je
>>>>samozřejmé, že se jí snaží co nejdříve napravit. A
>>>>ono
>>>>opravit jde téměř všechno.
>>>
>>>:)) samozřejmě, když jste tak důsledná, tak bych Vám
>>>to udělala, proč ne?:))) tady si počkám až kdo to
>>>bude
>>>požadovat. všem vysvětlím k čemu došlo a kdy tu
>>>částku
>>>dostanou zpět.
>>>Souhlasím s Vámi, že by VŠECHNO MĚLO BÝT PŘESNĚ:))))
>>>Blanka
>>>
>>>
>>aha, já se k tomu ještě vrátím... abyste rozumněla...
>>já ty slevy mám.. ale nižší než kolik mělo být od
>>ledna 2010, tzn. že dostali pracovníci méně o
>>minimální
>>částku. POkud bych zapomněla dát celou slevu na dítě,
>>opravovala bych, to už je částka, která stojí za to.
>
>jestli se jedná jenom o rozdíl mezi rokem 2009 a 2010-
>tedy to navýšení, tak to ano, ale pokud by se jednalo
>o celé bonusy, tak v ročním zúčtování se může stát, že
>nesplní podmínku nároku, za celý rok ,bude mít příjem
>menší než 48.000,- a tam potom nárok na vyrovnání
>nevznikne, zatím co v jednotlivých měsících by nárok měl,
>tím odpovídám na to, proč by se za jednotlivé měsíce
>mělo opravovat hned a nečekat na roční zúčtování
Jasně, s tím souhlasím.. blbě jsem přečetla hned úvodní dotaz. Šlo o to navýšení.
Blanka1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.