Re: Do kdy student VŠ - sleva na dítě
Slečna byla studentem ještě 1 měsíc po měsíci, ve kterém složila státní zkoušku, tzn. ještě v červnu. Ale jen za podmínky, že nebyla po celý červen, tzn. od 1.6. až do 30.6. zaměstnána a ani nepobírala podporu. A samozřejmě pokud jí ještě nebylo 26 let. Na datu promoce nezáleží.
Re: Prosím p.Jiřku
Omlouvám se že vám do toho vstupuji,ale p.Jiřko,je zde na to víc názorů,chtěla bych znát Vaši odpověď:
Potvrzení o studiu do 31.8.2009.Šéf tvrdil že dcera studuje,a že potvrzení doloží až pojede do školy(studuje dálkově).V lednu ovšem změna,dcera studium přerušila v polovině září..Za leden 2010 jsem mu slevu již neuplatnila,s tím že měsíce 9-12/2009 opravim v RZ(uplatním slevu pouze 8 měsíců).
Jak pročítám tuto diskuzi,tak zjišťuji že se tato oprava v RZ nemá provádět.Poradite?
Moc děkuji
Děkuju za upřesnění. Teď je mi to jasné, rodič zletilého dítěte které studuje kombinované/dálkové VŠ studium, má nárok na zvýhodnění na toto dítě, tedy za předpokladu, že dítě není starší 26let. To víte, také živím dítě, tak se ptám, mě by tohle totiž nenapadlo uplatnit. A ne všude jsou zkušené mzdové účetní, které vám ochotně poradí, obzvlášť když by mě nenapadlo se zeptat!!
Nejsem paní Jiřka1, i když její názor si moc ráda přečtu. Já si myslím,že se provádět tato oprava nemá, protože rozdíl z ní by mohl vyjít v neprospěch poplatníka a z ročního zúčtování se nedoplatky neplatí. Je třeba opravit měsíce zpětně a neoprávněně nesraženou daň odvést FU. Navíc hrozí, že nemáte v ruce nic, co by dokazovalo, že dcera studovala a mohlo by se vše snést na Vaši hlavu. Na to pozor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.