Vlákno názorů k dotazu Zrušené životní pojištění už v roce 2008 od E. - Re: zrušené životní pojištění už v roce Pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2010 19:34

E. (neregistrovaný)

Re: zrušené životní pojištění už v roce
    Pokud podnikáte,tzn. že máte příjem podle §7-10, pak musíte vše dodanit.
    Nemáte-li jiný příjem, máte vyhráno
    Pokud by například nastal případ, že by zaměstnanec s jedním zaměstnáním
    uplatnil v rámci ročního zúčtování za rok 2005 u svého zaměstnavatele nárok na snížení základu daně o 6 000 Kč pojistného na soukromé životní pojištění, které zaplatil, a v roce 2006 by z jeho osobních důvodů došlo předčasně k zániku tohoto pojištění, tak by sice částka 6 000 Kč byla považována za rok 2006 jako jeho ostatní příjem podle § 10 ZDP, ale v případě, že by poplatník za tento rok již neměl jiné příjmy než z jednoho zaměstnání a těchto 6 000 Kč jako ostatní příjem podle § 10, tak by podle § 38g odst. 2 ZDP poplatník nebyl povinen podat za rok 2006 daňové přiznání, protože za tento rok neměl jiné příjmy podle § 7 až 10 ZDP vyšší než 6 000 Kč. V takovém případě by zánik pojištění u něj byl v roce 2006 bez daňových dopadů.

• 22. 2. 2010 19:53

veronikak (neregistrovaný)

Ano, jiné příjmy jsem neměla, takže jsem loni nemusela podávat daň. přiznání a nemusím se tedy starat ani letos jak to dodanit. Mám podat tedy nějaké čestné prohlášení na FU, že jsem neměla jiné zaměstnaní ani příjem v loňském roce, nebo přesněji v roce 2008, kdy jsem pojištění zrušila? Nevěděla jsem pořád jestli nezrušit požadavek na RZ u nás v práci.

• 22. 2. 2010 20:10

E. (neregistrovaný)

Pokud jste byla pouze zaměstnaná,tak si klidně požádejte o RZD /mělo být do 15.2./ a domluvte se se svou mzdovkou, popř. se zeptejte na Vašem FÚ. Ale já se domnívám,že nic podávat nemusíte,pro jistotu se zeptejte na FÚ.
    RZD si žádejte každý rok, pokud nemáte jiný příjem a nemusíte dělat daň.přiznání. Vždycky Vám může vyjít nějaký přeplatek na dani.Pokud nevyjde nic,tak se nic neděje.

• 22. 2. 2010 22:27

veronikak (neregistrovaný)

Moc děkuji, jsem už mnohem klidnější

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).