Re: Zná někdo Agenturu NIKA Sokolov?
Já vím, bude to zřejmě další blbina, tu diskusi z 2006 jsem četla, ale zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost přímo s tím, co se dělo po tom, co dostanete ten rádoby diplom, jestli se ještě někdo snažil pokračovat.
p. Němeček mi v telefonu vysvětloval, že to nebudu dělat přímo já. Já bych měla podle něho jen sepsat s klientem problém, zaslat ho na jejich centrálu, kde to oni právně vyřeší a zašlou mi odpověď, kterou budu klientovi tlumočit. Proto mi to přišlo jako fér, že mi stačí opravdu jen základy, abych věděla o čem je řeč.
Je to škoda. Takovéhle témata mě zajímají a protože jsem na RP, tak by to pro mne byla ideální práce.
To mě taky, ale v záchvatu radosti nad takovou příležitostí jsem zaplatila vstupní poplatek 875,-Kč za zaslání podkladů a učebnic ke kurzu a pak až začala přemýšlet co a jak. Učebnice i zkušební testy přišli včas a bez jakýchkoliv problémů. No a teď jsem z toho rozčarovaná. Proto bych se chtěla spojit s někým, kdo už to zažil, abych jim mohla aspoň po telefonu řádně vynadat - aspoň aby se mi ulevilo. :)
No tak to vám ráda sdělím. Hned po 2 dnech od telefonátu s p. Němečkem přišla Smlouva o smlouvě budoucí, od nich podepsaná s tím že se zavazují, že po přijetí mé přihlášky a zaplacení 875,-Kč na jejich účet mi do 48 hod musejí zaslat materiály ke studiu na měsíční kurz a že po úspěšném absolvování bude se mnou do sedmi dnů uzavřena Smlouva na dobu neurčitou s 3měs zkušební dobou. Ty peníze, jak mi vysvětlili jsou za 2 hod práce s přípravou a vyhodnocením mnou vypracovaných otázek. Jinak na té smlouvě je jen telefon, adresa, IČO a podpis ředitele p. Němečka.
V těch materiálech ke studiu je CD audio výuka + CD PCkurz a video. K tomu mi bylo zasláno 32 otázek, na které mám podle těch CD vypracovat odpovědi a zaslat jim je do 30 dnů na fa.
Já už tedy nic vypracovávat nebudu, ale zajímalo by mě furt a stále co se pak děje dál. :)
No já mu zaplatila 890 Kč. To už z něho nedostanete. To by se musela zřejmě udělat nějaká hromadná žaloba.
On argumentuje tím, že to je částka za ty CD a že jste s tím souhlasila. Ale na nic jiného nemá papíry. Taky mě to hrozně štvalo. Jsem na mateřské a ta práce podle povídání v telefonu mě zajímala. Krásně jsme mu naletěli. :(
Ja zaplatila take 480Kč,přišli mi smlouvy ve kterych se zavazoval stejne jako ja,že kdyz mu poslu 480Kč,tak mi je povinej poslat CD se skolenim a to take udelal.Dale mi prisla smlouva-dohoda o prac.cinnosti,jako se dostava na kazde brigade.Co jsem cetla smlouvy pro klienty,tak ty take plati s tim,ze musi byt vsechny podklady k odluzeni vypracovany a predany k soudu,tak nevim jak vy,ale me se to jako podvod nezda.Jeste jsem teda nemela cas zacit pracovat,ale brzy se do toho pusti,tak vam dam vedet,zda-li si klienti stezuji nebo ne...:-))
No on potom tvrdí, že otázky co vám zaslal a na které máte dle toho CD odpovědět, vyhotovil někdo, kdo si účtuje 12000,-Kč - že to je jako oficiální právnický kurz a napoprvé do telefonu vám vykládá, jak je zaučení zdarma, jak musíte zaplatit jen vstupní poplatek za cituji: "učebnice a studijní materiály" - nakonec přišlo 1 CD na kterém je přepsaný ve Wordu text z nějaké učebnice - co je to právo, znaky státu- to co se dříve vyučovalo v občanské nauce a 1 DVD, kde sám pan Němeček vykládá něco o tom jak hrozně chce pomáhat lidem a vůbec mu nejde o peníze. No a když se potom na cokoliv přímo pana Němečka zeptáte, tak na vás křičí, ať koukáte ty otázky vypracovat, jinak vás dá k soudu a budete platit 12000 náklady, které za vás již mussel někde zaplatit.
??????????? Nezaplatila jsem, protože jsem nepochopila proč bych měla ???????????????
Nobelovu cenu za vynález internetu. Jelikož patřím mezi ty, které mě nabídka oslovila, zavolal jsem a dnes mi to přišlo poštou domů.
Vše jak zde uvádíté (480,- za CD, 500,- za každou vypracovanou smlouvu).
Trochu mě to podivilo, tak jsem si řekl, proč si těch 480,- nestrhnou z první provedené zakázky. A tak jsem zabrouzdal až jsem a to, co jsem tušil, stalo se pravdou.
Pan Němeček jeasi pěkně vykutálený podvodníček, neboť jsem stejné reakce a rozhořčení našel už od roku 2006.
Jeden člověk zde začal polemizovat nad tím, že to asi podvod nebude, když se to má vypracovávat pro soud.
Já vám řeknu jak to ve skutečnosti je, vy jste sice podepsali smlouvu o smlouvě budoucí, požádali jste o CD za smluvní cenu 480,-, ale, a to je podstatné, nikde nemáte uvedeno, že vám agentura NIKA, vedená panem Němečkem bude klikenty dodávát.
Takže je to víceméně smlouva jakoby o zprostředkování obchodu, ale pokud žádný běhemn půl roku nebude, myslím, že ani vy nebudete mít chuť ji obnovovat.
Takto jsem asi před 4 roky dopadl s vložením reklamy na můj vůz, od podpisu smlouvy a předání peněz se již nikdo neozval, snad jediné, co mi tenkrát za ty 2 tisíce udělali je, že mi fotky auta vystavili se společným inzerátem na swéb webu.
Proto pro vás pro všechny, dávejte si na takové lidi pozor, Tento člověk se umí ve společnosti úspěšně pohybovat a rychle reagovat na vzniklou politickou i sociální situaci.
Já jsem v plně invalidním důchodu, nějaká pani zde uváděla, že je na mateřské dovolené, o takovou práci mají lidé zájem, protože se jim hodí každý přivýdělek a on takových lidí, právě takových lidí ještě zneužívá ke svému prospěchu.
Bič na takovéto lidi a za katr s nimi !!!!
Myslím, že největší problém je v tom, že celou tu záležitost má dobře po právní stránce ošetřenou. On víceméně nikomu nic nevnucuje, pokud si dobře pročtete to, co uvádí ve spisech, co vám zasílá, VY SOUHLASÍTE A ŽÁDÁTE O ZASLÁNÍ.
DOBROVOLNĚ PENÍZE PLATÍTE, to, že jste mu vlastně jen zaplatili uvedenou částku, nic vám tím stoprocentně neslibuje, platíte jen pár blábolů, které se nechají sehnat na internetu a CD v hodnotě 5Kč.
Nejhorší je, že spousta takových, kteří se chytají veškeré možné práce za účelem nějakého příjmu, jsou v takové sociální situaci, že ani nevědí, že nějaké takové informace probíráme. Tudíž spousta takových lidí jsou ohroženy a mnohdy jim dojde až pozdě, že je takový podvodníček zcela jistě napálil.
Je třeba s tím něco udělat. Prozatím si nejsem jist co, ale asi by bylo již na místě, toto celé zastavit, kór pokud to již trvá od roku 2006, né-li déle.
Taky bych s tím něco udělala. Myslím, že by se našlo dost lidí co jsou nespokojeni. A babička se dívala do obchodního rejstříku a hledala podle IČO a vůbec nic nenašla. Mělo by se to už koněčně zastavit, aby se nenapálilo více lidí.
Myslím, že jsem našel řešení.
Pokud by se zde dalo dohromady alespoň 15-20podvedených lidí, třeba i z let předchozích, alespoň na tohoto nekalého podvoníka upozorníme. O ostatní se již přičiní příslušné orgány.
Vy, jež to myslíte vážně a máte případně i podložené dokumenty, zašlete mi jej na níže uvedený mail. Ostatní náležitosti či podrobnosti bych nerad řešil již takto veřejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.