Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Potvrzení o příjmech x insolvence od beta - Re: Potvrzení o příjmech x insolvence jj, četla jsem...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2010 14:32

    beta (neregistrovaný)

    Re: Potvrzení o příjmech x insolvence
    jj, četla jsem vaši odpověď,ale vrátila jsem se sem,abych viděla,co jste psala. Nerada bych vám poradila špatně, je možné,že bude případ od případu.Není možné, že by daň odvedl tehdy z-tel, jelikož jsou z-telé,kteří sice zúčtovali a nevyplatili mzdu, ale daň, příp.pojistné odvedli i tací jsou-nemůže to být váš případ a zálohová daň,která byla odvedena je na PZP od z-tele? Pokud ne, určitě se obraťte na pracovnici,která PZP na ÚP vystavila a vyptejte se na to.Také řeším problém,zrovna dnes jsem e-mailem kontaktovala ÚP. Jinak jak správně uvádíte,sečtete příjmy z ř.2 PZP a ř. 5 , stejně tak sečtete povinné pojistné ř.6+7 a sraženou daň ř.9+10+11. Snad jsem se nezamotala.

  • 1. 3. 2010 14:39

    j. (neregistrovaný)

    Re: Potvrzení o příjmech x insolvence
    To co jste dostala vyplacené od ÚP už musí být zahrnuto v Potvrzení od zaměstnavatele.
    Potvrzení by mělo být vystavené tak, abyste už k němu nemusela nic připočítávat ani přepočítávat.
    Zaměstnavatel musí vědět, co z těch příjmů vůbec odvedl.

  • 1. 3. 2010 15:51

    beta (neregistrovaný)

    Re: Potvrzení o příjmech x insolvence
    jj, četla jsem vaši odpověď,ale vrátila jsem se
    >>sem,abych viděla,co jste psala. Nerada bych vám
    >>poradila
    >>špatně, je možné,že bude případ od případu.Není možné,
    >>že
    >>by daň odvedl tehdy z-tel, jelikož jsou z-telé,kteří
    >>sice zúčtovali a nevyplatili mzdu, ale daň,
    >>příp.pojistné odvedli i tací jsou-nemůže to být váš
    >>případ a
    >>zálohová daň,která byla odvedena je na PZP od z-tele?
    >>Pokud ne, určitě se obraťte na pracovnici,která PZP na
    >>ÚP
    >>vystavila a vyptejte se na to.Také řeším
    >>problém,zrovna dnes jsem e-mailem kontaktovala ÚP.
    >>Jinak jak
    >>správně uvádíte,sečtete příjmy z ř.2 PZP a ř. 5 ,
    >>stejně tak
    >>sečtete povinné pojistné ř.6+7 a sraženou daň
    >>ř.9+10+11. Snad jsem se nezamotala.
    >
    >To co jste dostala vyplacené od ÚP už musí být
    >zahrnuto v Potvrzení od zaměstnavatele.
    >Potvrzení by mělo být vystavené tak, abyste už k němu
    >nemusela nic připočítávat ani přepočítávat.
    >Zaměstnavatel musí vědět, co z těch příjmů vůbec
    >odvedl.
    j, to nemusí být až tak úplně pravda. PZP vystavuje dle okolností buď ÚP či zaměstnavatel.Záleží na tom, zda ÚP příjmy přepočetl či nikoliv. Pokud ÚP zúčtované ale nevyplacené příjmy na potvrzení od z-tele přepočetl a vyplatil méně, pak PZP vystavuje ÚP, pokud ÚP příjmy nepřepočetl a vyplatil mzdový nárok ve výši jakou obdržel na potvrzení od z-tele,pak PZP vystavuje z-tel, takže mohou být i 2 PZP a poplatník bude při vyplňování svého daňového přiznání, které podá na příslušném FÚ vycházet z těchto 2 PZP (příp.více, pokud bylo více zaměstnavatelů) a musí si vyplacené příjmy a zálohy na daň nasoučtovat. Musím se tak trochu pousmát větě-zaměstnavatel musí vědět co odvedl. Jo, on to ví, ale v případě uplatnění nevypl.mzd.nároků na ÚP mnohdy neví,jaké PZP a hlavně co na něm má vyplnit ...

  • 2. 3. 2010 12:49

    j. (neregistrovaný)

    Re: Potvrzení o příjmech x insolvence
    Já se musím taky pousmát, bohužel dělám ve firmě, která má nevyplacené mzdy (a nejedná se o pár desítek zaměstnanců), takže vím o čem mluvím, už od ledna kvůli tomu špatně spím :))
    Postupuje se podle pokynu D 300 ministerstva financí. ÚP sdělí zaměstnavateli, kolik komu vyplatil, takže si zam-ec nemusí na ÚP žádat o PZP. Mám zato, že zmíněná firma ještě existuje.
    A účetní už si musí poradit jak umí.
    Podle čerstvých zkušeností o tomto problému vědí velice málo i na finančním úřadu a o některých účetních ani nemluvím.
    Ovšem není nad vlastní zkušenost.

  • 3. 3. 2010 11:09

    beta (neregistrovaný)

    Re: Potvrzení o příjmech x insolvence
    Smát se tomu musíme, koukám, všichni, nic jiného nám už nezbývá. MF od toho dalo ruce pryč, FÚ žádají o radu z-tele, ÚP samy rozhodují kdo a komu bude vystavovat PZP a z-teli - ty si poraď jak umíš, jj, máme stejné zkušenosti. Náš ÚP vystavuje PZP - přesně tak, jak jsem psala, mám info z MF, kdy jsem se na toto dotazovala, kdo vlastně vystavuje PZP, bylo mi sděleno, že ÚP postupuje dle zákona o insolvenci, toto tedy není v kompetenci MF, mám se obrátit na MPSV. Nedomnívám se, že to není až tak úplně v kompetenciMF, ale to je mi houby platné. Takže sděluji svou zkušenost. ÚP vystavuje PZP v případě, že příjmy přepočetl, a z-cům, kterým příjmy nepřepočet vystavuje PZP z-tel - naštěstí také ještě funguje. Zajímaly by mne další zkušenosti našich kolegyň, hlavně kdo a jak vystavuje PZP. Zdravím a přeji pevné nervy.

  • 4. 3. 2010 9:12

    beta (neregistrovaný)

    Re: Prosba pro j.a ost. PZP x insolvence
    j., ráda bych věc postoupila MPSV, když už mi odpověděli z MF záporně.Mám zkušenost se dvěma ÚP , které vyplatily mzdové nároky dle § 8 a každý vystavuje PZP různě, s jedním ÚP spolupracuji jako z-tel, s druhým ÚP "přes" manžela, který uplatnil mzd.nároky u svého z-tele, takže to mám ze strany z-tele i z-ce, je to skutečně veselé.Od z-tele manžela vím,že "bojovali" s FÚ a nakonec PZP, dle mého soudu, dělají chybně a nedovede si s tím poradit ani FÚ,ani z-tel.Ráda bych vás požádala, pokud budete chtít,abyste mne kontaktovala na betka21 na volny.cz a napsala mi dle jakého § uplatnil mzd.nár. váš ÚP atd a odešlu dotaz na MPSV. Děkuji za spolupráci.Byla bych ráda,pokud by se přidaly i jiné kolegyně-bylo by dobré,aby nás napsalo víc anebo můžete mně, připojím k dotazu.Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).