Re: datumy a dph
postačí jen krátka odpověď zdali můžu fa s duzp v říjnu 2009 zavést do DE až v r. zaplacení tj. 2010 a v loňském r. ji vůbec nikde neuvádět...? mockrát děkuji za odpověĎ
omlouvám se, ale není mi jasné jak na ty datumy. Na přijaté faktuře mám vše z roku 2009 vč. duzp a do PC když uvedu datum z faktury okamžitě mi program převede dph do r. 2009 a já ho potřebuji vést až 2010???
Já dopisuji rukou DUZP: a datum, kdy to jde do DPH. Na uplatnění DPH máte 3 roky, do daně z příjmu do jde zaplacením. Není to nic proti ničemu. Do počítače zadejte s rokem 2010
DUZP dejte do programu třeba 1.1.2010 a tím pádem se vám to dostane do IQ 2010. A honem se vzdělávejte v zákoně o DPH, protože jestli to děláte, neumím si představit být naprostý laik....
podle mě DUZP r.2009 jde uplatnit jen dodatečným daň.přiznáním-do nákladů za rok 2010 to dáte bez problémů,ale to DPH si myslím,jen dodatečným přiznáním.Řešil jse něco podobného loni,nakonec jsem DPH neuplatnil a celou Fa dal do nákladů/vč.DPH/
Nesouhlasím, tedy pokud nemáte povinnost krácení koeficientem.....odpočet můžete uplatňovat až 3 roky zpětně bez dodatečného přiznání.
Jukněte do zákona, to už tam není. Můžete uplatnit do 3 let v řádném přiznání, pokud nekrátíte nárok koeficientem. V tom případě musíte podat dodatečné na ten příslušný rok.