Re: neuplatněné nezd. části
souhlas s maxx a moc bych poprosila o názor s něčím podobným.
Když jsem v minulém roce (i když nebylo třeba) částkou z potvrzení o penzijním pojištění základ daně ponížila (kdybych to neudělala..nic by se nezměnilo-ZD byl natolik malý, že vypočtená daň byla pokryta slevou na poplatníka), co dělat v případě, že třeba v následujích letech toto penzijko bude předčasně zrušené, tak pak samozřejmě musím následně částky o které jsem ZD snižovala opět dodanit v podobě příjmů v §10. Doufám, že bych o tyto částky nenavyšovala (když mi v letech minulých nic neovlivnily, ale byly v DAP uvedeny) Víceméně jsem to takto udělala ze zvyku z předchozího zaměstnání, kde se to takto dělalo....prostě "blbost" :-) a teď jen doufám, že by se opravdu o tyto částky navyšovat nemuselo. Děkuji
Re: neuplatněné nezd. části
moc děkuji, tak raději udělám dodáčo za r.2008, kdybych někdy náhodou chtěla penzijko zrušit, ať na to díky "blbosti "nedoplatím. Jen poradíte mi prosím, ještě jsem dodatečné na FO nedělala, jak to provedu...udělám vše jako při řádném, jen neuvedu částky za penzijní - vše ostatní zůstane stejné??? Děkuji moc
Díky
>>OSVČ má výdaje %, vzhledem k tomu, že sleva na
>>poplatníka pokryla vypočtenou daň nebylo nutné
>>uplatňovat
>>snížení základu daně úroky z hypotéky a živ.
>>pojištění.
>>
>>Dotaz zní:
>>1) Potvrzení vystavená na rok 2009, lze uplatnit
>>pouze
>>v DP za rok 2009, nejde např. tyto částky uplatnit v
>>roce 2010, 2011 atd...?
>>
>>2) Není problém, když např. za rok 2009 nezd. částky
>>neuplatním a v roce 2010, budou příjmy vyšší, tak se
>>částky zaplacené v roce 2010 uplatní? Myslím, jako že
>>jednou to k DP dám příště ne, atd...
> 1) nezle uplatnit jindy než v 2009
>2) nevadí, když jednou je a jednou není
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.