Re: kurzové rozdíly
no vpodstate prepocitam konecny zustatek na bance z 30/11 kurzem k 31/12 a tim pak uz projedu cely prosinec....
jde o to, ze stav na 221 ktery je v uc. deniku zapsany v kc, kdyz prepoctu kurzem k 31/12 se musi rovnat castce v EUR co je na vypise. a mezitim uctuji bud na 563 nebo 663. CHapu to spravne ?
celý prosinec normálně přepočítáváte denním kurzem. Zůstatek k 31.12 v EUR přepočtete kurzem k 31.12 a rozdíl mezi touto částkou a částkou, kterou máte v účetnictví na 221 zaúčtujete jako kurzový zisk nebo ztrátu. Takže ve finále máte na 221 zůstatek EUR x kurz k 31.12. Podle vašeho postupu by vám to nevyšlo.
ja se omlouvam, ale prave ze mi to takto vyjde a hned kazdy mesic mam uctovano do N nebo do V a vse mam srovnane. Preci kdyz vezmu zustatek na bance ke konci listopadu, precenim kurzem 31.12. /dostanu v lednu, mes. vypis za prosinec/ vznikne rozdil, zauctuji a pak prosincovy vypis projedu uz cely kurzem k 31.12. tak mi to hned sedi. Resili jsme situaci kdy pouzivam na bance a pokladne pevny kurz , vzdy k poslednimu dni mesice.... Prijde mi to prehlednejsi vuci N a V nez to nechat cely rok "bezet" a na konci roku zjistit az N nebo V.... Co vy na to ?
Tak jsem si znovu přečetla celou diskuzi. Měla jsem zafixováno, že používáte denní kurz. Proto se mi nelíbilo, že v prosinci používáte kurz k 31.12 a jinak denní. Tím, že vaše věta začíná "prosim o radu. a muzu mit ve smernici, ze pouzivame denni kurz", tak jsem si to vyložila špatně. Omlouvám se. Ale nějak jsem tedy nepochopila, jak děláte každý měsíc kurzové rozdíly?
No v podstate jak mi prijde mesicne vypis, tak si pocatecni zustetek na nem precenim kruzem ke konci mesice, kdy uctuji, tim me vznikene pri preceneni kuzr. zisk nebo ztrata. pak celou banku preuctuji tim pevnym kurzem, kde mi zas vznikaj kurz. rozdily pri uhradach fa, ale na konci mesice kdyz si vytisknu stav na 221 mi to uz sedi presne na EUR i kdyz prepoctu kurzem k poslednimu dni v mesici..., podstate to je ,ze si delam takove preceneni zustatku na bance ne ke konci roku , ale uz mesicne....., nakladove to vychazi stejne, furt se to musi vyrovnavat na 221 v kc vuci EURu. no spis takhle, minuly rok jsem si to takhle v uctu zkomplikovala, aby byl hned prehled o kurz. rozdilech...., ale letos bych se na to uz nerajdeji vykaslala, delala denni, vse projela v eur a pak si to na konci roku srovnala. Jen jsem mela strach, abych nekde neudelala chybku, kdyz to budu dorovnavat az na konci roku...., ale zas by mi to vyskocilo jinde, ze ?
z
>>>>30/11 kurzem k 31/12 a tim pak uz projedu cely
>>>>prosinec....
>>>>jde o to, ze stav na 221 ktery je v uc. deniku
>>>>zapsany
>>>>v kc, kdyz prepoctu kurzem k 31/12 se musi rovnat
>>>>castce v EUR co je na vypise. a mezitim uctuji bud na
>>>>563
>>>>nebo 663. CHapu to spravne ?
>>>>
>>>>
>>>celý prosinec normálně přepočítáváte denním kurzem.
>>>Zůstatek k 31.12 v EUR přepočtete kurzem k 31.12 a
>>>rozdíl mezi touto částkou a částkou, kterou máte v
>>>účetnictví na 221 zaúčtujete jako kurzový zisk nebo
>>>ztrátu.
>>>Takže ve finále máte na 221 zůstatek EUR x kurz k
>>>31.12. Podle vašeho postupu by vám to nevyšlo.
>>ja se omlouvam, ale prave ze mi to takto vyjde a hned
>>kazdy mesic mam uctovano do N nebo do V a vse mam
>>srovnane. Preci kdyz vezmu zustatek na bance ke konci
>>listopadu, precenim kurzem 31.12. /dostanu v lednu,
>>mes.
>>vypis za prosinec/ vznikne rozdil, zauctuji a pak
>>prosincovy vypis projedu uz cely kurzem k 31.12. tak
>>mi to
>>hned sedi. Resili jsme situaci kdy pouzivam na bance
>>a
>>pokladne pevny kurz , vzdy k poslednimu dni
>>mesice....
>>Prijde mi to prehlednejsi vuci N a V nez to nechat
>>cely rok "bezet" a na konci roku zjistit az N nebo
>>V....
>>Co vy na to ?
>Tak jsem si znovu přečetla celou diskuzi. Měla jsem
>zafixováno, že používáte denní kurz. Proto se mi
>nelíbilo, že v prosinci používáte kurz k 31.12 a jinak denní.
>Tím, že vaše věta začíná "prosim o radu. a muzu mit ve
>smernici, ze pouzivame denni kurz", tak jsem si to
>vyložila špatně. Omlouvám se. Ale nějak jsem tedy
>nepochopila, jak děláte každý měsíc kurzové rozdíly?
jeste se zeptam, kdyz uctuji denni kurz vsude, tak pri prevodu z kc uctu na EURo ucet, můzu pouzit kurz banky ´kterym prevadela na eura, ze ? tzn. ze 261 mam stejnou
Dobry den, a mohla bych jeste poprosit o radu ?
kdyz budu uctovat denni CŇB kurz. budu z korunoveho uctu prevadet na euro ucet, vznika mi kurzovy rozdil, nebo můzu pouzit kurz banky, ktera prevadela koruny na euro ucet ? a z EURo uctu kdyz budu prevadet na korunovy ucet tak jak ? z Euro dennim cnb a na krounovem co se mi pripise a zas vznikne kurz. rozdil ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.