Re: rodicovsky prispevek
Ne, rodičovský příspěvek nesouvisí s Vaší prací ani prací manžela. Můžete oba vydělávat jak chcete. Pouze pokud byste začala dítě mladší 3 let dávat do jeslí nebo školky na víc než 5 dní v měsíci nebo dítě starší 3 let na víc než 4 h denně nebo kdybyste začala pobírat mateřské dávky na další dítě, tak to byste nahlásila a rodič. příspěvek by byl zastaven.
takze kdyz bude decku napr.3roky a 1mes., a bude chodit do skolky na 3az 4hod.denne, to znamena jako pravidelne, tak se to hlasit teda nemusi na urad ?Jestly jsem dobre rozumela.Dekuji moc krat za vase odpovedi a rady , (prosim vas kdy mi prijde nejaky papir z uradu jako kdy mi bude koncit rod.prispevek, dostala jsem jenom priznani ale tam je napsano ze mi priznavaji rod.prispevek od datumu kdy jsem si podala zadost ale konec jako rok tam neni uveden,neni urceno do jakeho datumu a roku bude koncit rod.prispevek)
A kdyz se odhlasim z trvaleho bydliste a prihlasim se na UMO mohu pobirat nadale rod.prispevek? dekuji
Přiznám se, že konkrétně nevím, zda se počátek dávání dítěte do školky musí hlásit na úřad, od kterého pobíráte rodičovský příspěvek. Nedostala jste nějaké poučení? Když tak se tam zeptejte. Pak bude chtít úřad od školky potvrzení, že tam dítě není na víc než 4 h denně.
Myslím, že ukončení rodičovského příspěvku Vám hlášeno nebude, sama přece víte, jak dlouho ho budete pobírat, vybírala jste si přece variantu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.