Vlákno názorů k dotazu Přeplatek na dani ze mzdy - vrácení? od Líba P. - Re: Přeplatek na dani ze mzdy - vrácení? Ještě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2010 9:53

Líba P. (neregistrovaný)

Re: Přeplatek na dani ze mzdy - vrácení?
    Ještě jednou prosím, nevíte někdo? Mám jít na FÚ se dohodnout, protože po telefonu to nešlo, tak bych o tom potřebovala něco vědět.

• 15. 3. 2010 10:42

ab (neregistrovaný)

Můj názor: Chápu, že žádný přeplatek neevidují, ten byste musela vykázat ve Vyúčtování daně z příjmů ze zč.... Tento přeplatek, který Vám vznikl letos, uvedete až ve Vyúčtování za rok 2010.
    Ve Vašem případě bych přeplatek snižovala ze záloh v dalších měsících, tak jak Vám radí fú. Prostě klasika.

• 15. 3. 2010 11:01

J (neregistrovaný)

Domnívám se, že o přeplatek na dani z ročního zúčtování za rok 2009 můžete požádat po 31.3., tedy po ukončení jeho provedení.
    Na toto není žádný tiskopis, napíšete jenom žádost o vrácení přeplatku na dani z ročního zúčtování za rok 2009.
    Pokud máte z ročního zúčtování i přeplatek na bonusu, použijete k tomu tiskopis, který je ke stažení na stránkách mfcr.cz.
    Před datem ukončení ročního zúčtování vám vlastně ještě žádný přeplatek vzniknout nemohl.

• 15. 3. 2010 11:36

Líba P. (neregistrovaný)

Moc vám děkuji za odpověď. Žádost jsem napsala na papír, ale napsala jsem žádost o vrácení daně i bonusu na jeden papír, tak myslíte, že mám napsat zvlášť žádost na vrácení daně a pak na formulář žádost o vrácení bonusu? Je tento formulář i na vrácení bonusu z ročního vyúčtování? Není jen na měsíční bonusy?
    Vyúčtování jsme zam-cům dělali v únorové výplatě, proto jsem již žádost podala, ale nevědí si s tím rady a já také ne, protože vždy jsem umořovala přeplatek z měsíčních záloh. Letos to ovšem vypadá, že bychom tento přeplatek umořovali po celý rok, tak jsem požádala o vrácení.

• 15. 3. 2010 12:03

J (neregistrovaný)

ze stránek mfcr.cz
    25 5241 Žádost podle § 35d odst. 5 zákona o daních z příjmů o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na měsíčních daňových bonusech
    25 5246 Žádost podle § 35d odst. 9 zákona o daních z příjmů o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na doplatku na daňovém bonusu z ročního vyúčtování záloh a daňového zýhodnění
    tiskopis žádost na vrácenou slevu neexistuje

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).