Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Podpis,razítko,elektr.podis na daň.dokla od pája - Re: podpis,razítko,elektr.podis na daň.d a proč si s tím...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2010 10:38

    pája

    Re: podpis,razítko,elektr.podis na daň.d
    a proč si s tím lámete hlavu, znáte předpis, který ukládá povinnost dávat na FA razítko a podepisovat před odesláním druhé straně? POkud ano, tak ho napište.

  • 17. 3. 2010 10:48

    Ivana P. (neregistrovaný)

    Re: podpis,razítko,elektr.podis na daň.d
    Mně se to taky stalo a bylo řečeno daňovým poradce, že to je OK...že otisk razítka a vlastnoruční podpis nepatří do náležitostí, které musí obsahovat daňový doklad.§28 až §35 zákona č.235/2004Sb. o DPH..tak se tím už netrápím. Ivana P.

  • 18. 3. 2010 9:00

    Vladimír 2

    Re: podpis,razítko,elektr.podis na daň.d
    *******************************************
    Ono se říká že je lepší jednou vidět (někdy je ještě lepší
    poznání hmatem) než několikrát slyšet:
    http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/ceska_danova_sprava_10354.html?year=0

    Právnická osoba - daň z příjmů, daň z přidané hodnoty – neprokázání provedení prací
    Daňový subjekt si ve zdaňovacích obdobích 2005 – 2007 zahrnul do daňových nákladů částky za balicí a úklidové práce dle faktur od společností B a C. Zároveň si z těchto přijatých faktur - daňových dokladů nárokoval DPH.
    Správce daně v průběhu daňové kontroly zjistil, že obdobné práce byly daňovému subjektu fakturovány již od roku 2001 postupně třemi společnostmi A, B a C, přičemž bankovní účet, na který byly zasílány finanční prostředky, číselné řady, formát faktur a zástupce uvedených společností zůstávaly i přes změny dodavatelů stejné. Správce daně proto opakovaně vyzval daňový subjekt, aby prokázal provedení prací v rozsahu dle faktur a jejich poskytnutí společnostmi uvedenými na fakturách a dále, že přijal zdanitelné plnění od deklarovaných plátců. Správce daně provedl v průběhu daňové kontroly celou řadu důkazních prostředků, ze kterých vyplynulo, že společnosti uvedené na fakturách nebyly skutečnými poskytovateli prací a že uvedené faktury - daňové doklady nevystavily. Daňový subjekt také neprokázal provedení předmětných prací v rozsahu dle faktur.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).