Re: Nedokončená výroba - v.e.n.d.y.???
Ach jo, to moje vyjadřování :-) Kontrolou přišli na to, že jsme měli mít ND o tuto částku vyšší - seznam který jsem jim dala byl o toto nižší. Popravdě v tom nebyl úmysl, ale nebyla jsem schopná obhájit datumy na vystavených a přijatých fakturách....Děkuji.
Takže oni tvrdili, že nakoupený materiál jste dali do spotřeby (501/112) ale nezvedli jste NV (121/611) ani jste zakázku neprodali (311/601) a tudíž náklady neodpovídají výnosům. To ale znamená, že v roce 2008 tomu bylo naopak, Vy jste NV dokončili a prodali a tím máte tržby nez nákladů a pokud podáte dodatečné daňové přiznání za rok 2008, opět si zvýšíte svou ztrátu. V účetnictví bych nedělala nic, máte stav k 31.12.2009 NV, která odpovídá skutečnosti a není třeba nic účtovat.
Ano, dala jsem materiál do nákladů a nezvedla jsem ND. Ale jedna zakázka je stále nevyfakturovaná - staví se to na etapy a ta druhá byla vyfakturovaná letos, v roce 2009. U té jsem si proúčtovala tu ND kterou jsem měla oficiálně na 121. Začínám se do toho víc zamotávat a nevím si s tím už rady. Moc vám děkuji.
Na té ukončené jsem odečetla to co jsem měla z roku 2008 a teď musím vzít zpět to co jsem psala předtím, protože jsem si spletla jednu zakázku s druhou-oba murd :-( Takže jedna ND je stále nedokončená a ta druhá se ukončila vloni (2008) a tam jsem uplatnila jen tu částku co jsem měla vyčíslenou z roku 2007. Teď teda envím jestli mám podat dodáčo nebo jestli to mám dát letos do nějakých "výnosů"....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.