Re: Prohlášení poplatníka!
Pokud nemají podepsaná prohlášení, žádna sleva, vráti se jim daň až u RZ. papír má byt podepsaný do 15.2. každého roku, sežeňte si telefony a urychleně poslat a dopodepisovat, dokonzultovat zda chtějí RZ, jestli nemají podepsané prohlášení u jiného zaměstnavatele,pak vystavit potvrzení o příjmu a poslat je na fú, vznikl by jim nedoplatek na dani a ten musí byt zaplacený do 31.3.2010, ikdyby jste to poslala poštou, vše se dá řešit a příšti rok si to pohlídejte.
Slevu jsem uplatňovala ve mzdách a to v částce 2.070,-. Oni mi to prohlášení podepíši až nyní, protože dříve neměli čas, jak byli vytížení, ale to by nemusel být problém, když to podepíši zpětně. A chtějí provést RZ, jiného zaměstnavatele nemají. Na FÚ zasílám jen potvrzení o příjmu? Nemám ještě tolik zkušeností, cose týče o mzdě zaměstnanců:-(. Děkuji za rady.EK
Docela by mě zajímalo, co by jste dělala v případě, že by se ohlásila kontrola z FÚ a věděla jste, že uplatňujete slevy na základě nepodepsaného prohlášení. To by byl asi frkot, aby to podepsali ihned.Tak že podobně už bych příště nepokračovala.Dopodepisovat co je potřeba co nejdřív a příště doku si neudělají čas na podpis nebudou mít slevy.Navíc, vždyť když nemají podepsané mohou podepsat jinde a vše by bylo na vás.
Děkuji. Jsem si toho vědoma, neustále jsem to říkala zaměstnavateli a také upozorňovala, ale marně až nyní. Odpovědnost si nese on sám. Jsem ponaučená a už nebudu takhle dlouho čekat. Prosím ještě o radu, cose týče daní zaměstnanců, jaké formuláře odesílám? A nebo kde to najdu i termíny. Děkuji velice za radu.
Z ročního zúčtování nikam nic neodesíláte, výpočet si založíte u sebe. Vyúčtování zálohové a srážkové daně jste už asi udělala.
Odpovědnost jak píšete ale nenese zaměstnavatel ve smyslu vedoucí, ale účetní, která zpracovává mzdy. Ta si musí vše co se týká výpočtu mezd obhájit před případanými kontrolami.
termíny: pátek 19.2.2010 – daň z příjmů – podání vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků za zdaňovací období 2009
středa 3.3.2010 – daň z příjmů – podání vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za zdaňovací období 2009
Nezlobte se na mně, ale nějak si nedovedu představit, formulaci toho ručení zaměstnavatele, nebylo by možné ho sem napsat? Já si to totiž nějak v praxi nedovedu představit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.