Re: Příjmy z pronájmu §9 zákon 586/1992
Do příjmů dle § 9 jdou příjmy za pronájem, částky za služby jsou výdaj - nedaňový, proto si k příjmům uplatněte jako výdaj paušál 30% z příjmů.
Př. pokud jste dostali celkem 100 000Kč, z toho 30000 bylo za služby, pak do příjmu jde částka 70000 a výdaje ve výši 30%, tj. 21000.
Pokud byste měli výdaje jiné /např. opravy, údržba aj./ vyšší než paušál, dáte výdaje skutečné.
omlouvam se, ze vstupuji do diskuze, ale chcete mi rict, ze pokoud mam ve smlouve 1o tis. pronajem, a 1 tis. kč ze bude na kryti sluzeb, tak do prijmu zahrnuji pouze castku z pronajmu ? i kdyz nebudu mit na 1 tis. kc vykazany nakladovy doklad ?
no muzeme bud pausalem a uz zadny jiny naklad nebo vyuctovat skutecne naklady.... pokud je ve smlouve rozdeleno kolik je na pronajem, tak bych z techto "cistiych prijmu" odecetla 30 procent pausal a zdanila. Ale myslim, ze k tem sluzbam budeme muset prokazat dle vyuctovani, ze jsme je skutecne zaplatili jinam......beru, ze ve smlouve ta castka je napana ze to jsou zalohy na sluzby. urcite nemuzeme z cele castky odecist slutecne naklady na el. vodu, atd a pak jeste pausal.... No nic, v pondeli zavolam na Fu at mi poradi a pak napisu co mi rekli.... At to mame spravne.....
tak uz v tom mam jasno, ve smlouve napsany pronajem castka a druha castka jako zaloha na sluby, ktere musite pak byt schopna vycutovat na presnou castku a srovnat s najemnikem. Pokud toto tak nemate nebo nedokazete dohledat vycutovani, fa a nechcete resit s najemnikama doplatky a nedoplatky, tak musite cele zahrnout do prijmu a z toho udelat pausal 30%. mozna se to vyplati, upravit smlouvu a vyuctovavat zalohy, neni to malo o co se da snizit prijem...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.