Re: DPPO a dluhy na SP a ZP
Daň přeci nebude jen 20 tis. Daň musím vypočítat z částky včetně přičtených dluhů na zák.poj. Mám VH (řádek 10 DPPO) 99 310,
pak mám neuznané výdaje na ř.40 a 70 1 412 443 (součet z tabulky A) - tím pádem součet na ř. 200 je 1 511 753 = základ daně a z toho 20% je 302 351. Nebo to mám špatně? Mockrát děkuji. Nějak se v tom po roce zase plácám.
Tak jsem Vás asi zmátla. Psala jste do zisku 100, tak jsem to brala jako daň. základ. Pokud Vám výchází z účetnícví ztráta -1200 , tak toto číslo bude na řádku10. O nezaplacené SP a ZP upravíte v přiznání na přísl. řádcích tj řádek 30(zaměstnanci) a ř40 (zaměstnavatel)
.>To myslíte Vážně ? Máte to od nich nějak písemně ?
Tak, prosím, ještě jednou: jak to mám tedy udělat správně? Na ř. 10 budu mít ztrátu 1 313 tis., na řádku 30 a 40 budu mít dluhy na pojistném + ostatní z tabulky A na str. 3 = celkem 1 412 tis. Takže daň základ bude těch 99 tis. a z toho vypočítám 20% daň 19 800 Kč. Je to tak? A teď jak to zaúčtuji, aby mi vyšly výkazy? Pořád mi nehtraje MD a DAL. Nemám doúčtovaný výsledek hospodaření. Mockrát děkuji.
Já nevidím Vaše čísla.
1/Zkontrolujte daňové a nedaň. náklady. Píšete že soc. zdrav. nezaplacené se opakuje. Pokud jste toto měli vyloučeno v roce 2008 a uhradili v roce 2009, tak bude daň. uznatelné.Promítne se jen v DPPO
2/ Na ř. 10 musí být výsledek, který Vám leze z účetnictví
3/Připočte daň neuznatelné, odečte uznatelné. Vypočtete daň.
4/Zaúčtujete 59/34
5/Ve výsledovce na ř.61 bude stejná částka jako v DPPO na ř.10
na ř. 60 bude ve Vašem případě vyšší o daň
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.