Re: skonceni pracovniho pomeru dohodou
Zaměstnavatel vám bude psát áčka, nevydá vám zápočtový list, potom ukončí pracovní poměr okamžitým zrušením, zapíše vám to do zápočťáku (tím nebudete mít nárok na případnou podporu na ÚP) a taky může vyčíslit a požadovat po vás škodu, kterou jste mu nechozením do práce způsobila.
no jasne, ale podle zakona, pokud vim, tak zapoctak zadrzovat nesmi ne? a jestli se nepletu, tak dalsim zapoctakem by se mela acka "smazat", novy zamestnavatel by mel byt srozumnen s touto situaci a souhlasi s ni, o podporu by se nezadalo... akorat by byl problem se skodou...
jinak - nejedna se o mne, jen potrebuji shromazdit informace :)
správně, zápočťák se zadržovat nesmí, ale zápočťák se vydává pouze při skončení PP. A pokud trvá výpovědní lhůta, přestože zaměstnanace nechodí do práce a hází "áčka", trvá i PP. Je ale také otázkou, co si asi nový zaměstnavatel pomyslí o zaměstnanci, který k němu nastupuje s tím, že prostě do bývalého zaměstnání přestal chodit....Mohl by si myslet, že mu můžete brzy udělat to samé, když se vám u něj přestane líbit....
pardon, ale nejsme tady kvuli tomu, aby jste nikoho z neceho obvinoval/a, jak jsem jiz psala vyse, skutecne se nejedna o mou pozici, pouze sbiram informace. takze prosim nechte si sve "usmevne" poznamky, ty patri na jiny server do jinych diskusi... dekuji
pardon, co si o sobě vlastně myslíte? Sháníte od nás informace, jak porušovat zákon a jaké z toho budou následky či výhody?
Vy se laskavě obraťte na jiný server a nevyskakujte si na lidi, kteří zde pomáhají a radí méně znalým a zkušeným a rozhodně dodržují kulturu projevu.
To jste asi spatne pochopil, neshanim informace, JAK porusovat zakon, pouze hledam informace o tom, jake by mohly nasledky takoveho poruseni. Predpokladam, ze dle Vasich odpovedi jste pravnik z oblasti pracovniho prava pripadne student tohoto oboru, takze by jste mohl vedet, ze mezi shanenim informaci jak porusovat zakon a shanenim informaci o moznych nasledcich poruseni je trosku rozdil. Navic si myslim, ze jsem obycejny clovek, ktery nevi vse, takze zavital na tuto diskusi, kde se vzdy setkal s odpovedmi a nikoli napadanim.
A nezlobte se, ale na nikoho si nevyskakuji, ja i Vy se narozdil od pisatele/ky predchoziho prispevku podepiseme alespon jmeny. Az budu ja nekoho napadat z toho, ze nehodla dodrzovat zakon nebo jej chce porusovat, sve jmeno uvedu, protoze si za svym nazorem budu stat. Navic jsem nenapsala nic o tom, ze ani ja ani nikdo jiny nehodla zakon dodrzovat, pouze jsem vznesla dotaz, zda se zapoctovy list smi nebo nesmi zadrzovat, cimz jsem pouze rozvedla diskusi na dane tema. Na tuto otazku mi bylo odpovezeno, nicmene pisatel/ka, ktery se me snazil/a napadnout, pouze zopakoval/a (nebo opsal/a) to, co jiz napsala pani RenataH, z cehoz cinim zaver, ze odpoved byla pouze proto, aby mohl/a napsat to, co napsal/a.
Nicmene Vas se to, co jsem odpovedela, vubec nedotyka. Nevsimla jsem si, ze by jste ve Vasich prispevcich nekoho nekdy napadl ci temer obvinil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.