Re: ještě jednou účet 321 a kurz. rozdíl
Jasně, paní asi počítala kurzový rozdíl k původnímu přepočtu a 1800 se jí nerozpouštělo, protože její software neumí asi přepočítat hodnotu původní faktury na správnou k 31.12. V každém případě máte asi špatně náklady a výnosy v jednotlivých letech.....takže buď dodatečné daňové přiznání a nebo účtovat tyto kurzové rozdíly nedaňově....
Asi si nerozumíme úplně. Když na to koukám, tak jsem to nenapsala úplně správně. Tak mi promiňte a ještě jednou:
1. Během roku mám zahr. faktury, jsou uhrazené během roku a program (pohoda) mi počítá i účtuje kurz. rozdíly k datu úhrady sám.(563/321, 321/663) Tak to je asi v pořádku? Na konci roku se ještě musí s těmito fakturami pracovat?
2. Jedna faktura zůstala na konci r.2008 neuhrazená a u té musím spočítat kurz. rozdíl k 31.12.?
3. A já jsem u těch uhrazených (viz.č 1) spočítala ještě kurz. rozdíl k 31.12.08 a to je asi špatně???!! Dělá se s něma vůbec něco na konci roku? A tím způsobem mi vznikl zůstatek na konci roku na 321/663.
ano ano ano! to jsem chtěla slyšet!!! jsem ráda, že jsem to napsala tak, že mi rozumíte. myslíte, že má smysl dávat opravné přiznání? Nebo to prostě odúčtuji z té 321 ať tam nemám na zač. roku zůstatek a už to nikdy neudělám???:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.