Vlákno názorů k dotazu Neplatnost pracovní smlouvy? od VeH - Re: neplatnost pracovní smlouvy? Záleží na tom,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2010 12:26

VeH (neregistrovaný)

Re: neplatnost pracovní smlouvy?
    Záleží na tom, jak moc práce si s tím chcete dát a jak chce postupovat zaměstnavatel.

Nejjednušší je stronovat pracovní smlouvu - pokud jste paní dopředu nepřihlásila

• 30. 3. 2010 13:20

xJ (neregistrovaný)

A co když zkušební doba nebyla sjednána? A vznikl vůbec nějaký pracovní poměr?
    Pracovní poměr vzniká dnem, který byl sjednán v pracovní smlouvě jako den nástupu do práce, popřípadě dnem, který byl uveden jako den jmenování na pracovní místo vedoucího zaměstnance.
    Paní píše, že zaměstnankyně podepsala PS, do práce však nenastoupila, z čehož se dá usoudit, že PS byla podepsána před datem nástupu, protože by snad nebylo možné v jeden den podepsat PS a týž den nenastoupit do práce a tam by potom snad mělo platit, že :
    Jestliže zaměstnanec ve sjednaný den nenastoupí do práce, aniž mu v tom bránila překážka v práci, nebo do týdne neuvědomí zaměstnavatele o této překážce, může zaměstnavatel od pracovní smlouvy odstoupit.
    tak a teď jenom počkám, jak dlouho to bude trvat, než mě pája roznese na kopytech

• 30. 3. 2010 13:48

pája

prosímVás, co to píšete, jaký kopyta?
    Se zk.dobou máte pravdu, ani mě blbce nenapadlo, že nermusela být sjednána. Je otázka, jak je to skutečně s datumy podpisu, sjednaného nástupu a data, kdy přišla sms, to by chtělo upřesnit.Teoreticky může nastat i případ, kdy podepíše PS s nástupem ten den a nenastoupí, šlo by to, už jsem to zažil.Za hodinu bylo po práci.
    Pokud se srovnají datumy, tak potom je třeba hodnotit, zda došlo ke zrušení PP ve zk,době-byla-li sjednána, nebo zda je možnost odstoupit od PS za strany zam-tele nebo zda je třeba zrušit PP ve zk.době zam-telem, byla-li sjednána, případně když nebyla, zda ok.zrušení PP. Je to trochu kostrbaté, ale až budou datumy, tak bude možno přesněji stanovit postup.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).