Re: neplatnost pracovní smlouvy?
A co když zkušební doba nebyla sjednána? A vznikl vůbec nějaký pracovní poměr?
Pracovní poměr vzniká dnem, který byl sjednán v pracovní smlouvě jako den nástupu do práce, popřípadě dnem, který byl uveden jako den jmenování na pracovní místo vedoucího zaměstnance.
Paní píše, že zaměstnankyně podepsala PS, do práce však nenastoupila, z čehož se dá usoudit, že PS byla podepsána před datem nástupu, protože by snad nebylo možné v jeden den podepsat PS a týž den nenastoupit do práce a tam by potom snad mělo platit, že :
Jestliže zaměstnanec ve sjednaný den nenastoupí do práce, aniž mu v tom bránila překážka v práci, nebo do týdne neuvědomí zaměstnavatele o této překážce, může zaměstnavatel od pracovní smlouvy odstoupit.
tak a teď jenom počkám, jak dlouho to bude trvat, než mě pája roznese na kopytech
Re: neplatnost pracovní smlouvy?
prosímVás, co to píšete, jaký kopyta?
Se zk.dobou máte pravdu, ani mě blbce nenapadlo, že nermusela být sjednána. Je otázka, jak je to skutečně s datumy podpisu, sjednaného nástupu a data, kdy přišla sms, to by chtělo upřesnit.Teoreticky může nastat i případ, kdy podepíše PS s nástupem ten den a nenastoupí, šlo by to, už jsem to zažil.Za hodinu bylo po práci.
Pokud se srovnají datumy, tak potom je třeba hodnotit, zda došlo ke zrušení PP ve zk,době-byla-li sjednána, nebo zda je možnost odstoupit od PS za strany zam-tele nebo zda je třeba zrušit PP ve zk.době zam-telem, byla-li sjednána, případně když nebyla, zda ok.zrušení PP. Je to trochu kostrbaté, ale až budou datumy, tak bude možno přesněji stanovit postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.