Re: Důchodce x DAP příjem...?
Díky za ujištění. To já ji taky říkala. Ale hádat se s ní teda vůbec nechci.Jsem je trubka že pomáhám. Účetní ze společnosti kterou zastupuje (prodává) ji totiž řekla co chce danit,když si nevydělala víc jak 60.000. Já ji vysvětlovala že na příjem 20.000 podat DAP musí, ale ta jejich účetní mě nahlodala. Díky
zrovna dnes jsem se setkala s tím samým že mi důchodkyně říkala že když si jako zaměstnanec vydělá 5000 měsíčně nemusí to zaměstnavatel danit, je to to samé nebo zde ta výjimka platí? také se mi to zdá divné, prý je pro důchodce nějaká úleva, dííííky M.
je to blbost, pro důchodce platí stejná pravidla jako pro ostatní zaměstnance a ona možná někde slyšela, že když je podepsané prohlášení poplatníka a vydělá si 5.000,- tak sleva na poplatníka pokryje daň a ta je 0, v opačném případě je z 5.000,- sražena srážková daň, oni tomu nerozumí, někde něco slyší, neznají souvislosti a potom to takhle vypadá
Tak to pozor, vy o koze a já o voze. Ve svém příspěvku píšete:
...že když si jako zaměstnanec vydělá 5000 měsíčně nemusí to zaměstnavatel danit....a na to jsem já reagovala, o DP nebyla ve vašem dotazu řeč. Jestli máte na mysli povinnost podávat DP, tak to je o něčem jiném.
prosím jak to tedy je?já s ní jen hodila řeč a zjistila že o tomto nic nevím,říkala že má ještě pronájem,tak jak by to bylo v případě že má pronájem §9 a jak kdyby byla jen zaměstnanec?v 1.případě podat přiznání musí a má potvrzení ze zaměstnání o zdan.příjmech a v 2.případě to měl zaměstnavatel zúčtovat do 15.2, je to tak nebo se pletu? dííííííky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.