Re: Jak zvýšit příjmy §7 jako plátce DPH
Můžete vystavit i hotovostní fakturu z roku 2009, jen byste musel kvůli dph udělat dodat. daň.přiznání, ale to by nebyl takový průšvih, doplatil byste ihned dopočítané dph a čekal na penále, ale byla by to krátká doba, nebylo by to tak hrozné. A 90000 lze dát v hotovosti. Nemusí jít přes účet.
zvýšení příjmů - pomoc teče mi do bot!
Jak by to pak vypadalo v Přiznání?
Změnilo by se tam něco kromě toho, že příjmy (ř. 101) by stouply dejmež tomu o 90.000?
Poradil byste mi, jaký hotovostní doklad/doklady bych měl vystavit?
Ta možnost vrácení neuskutečněné zálohy mě teď vůbec nenapadla a vypadá to, že bych pak nepřišel o to DPH. Jde taková transakce realizovat s člověkem "nepodnikatelem". To bych příští rok uvedl tu částku do příjmů nějak s mínusem?
Přiznání 2009 a doklad/y ??? PLS
Je to bezva nápad, který mě asi zachrání, fakt díky.
Poradil byste mi ještě s tímto:
"Jak by to pak vypadalo v Přiznání?
Změnilo by se tam něco kromě toho, že příjmy (ř. 101) by stouply dejmež tomu o 90.000?
Poradil byste mi, jaký hotovostní doklad/doklady bych měl vystavit"
Re: Přiznání 2009 a doklad/y ??? PLS
Jsem teď úplně vystresovanej a nemyslím, protože to nestíhám :) raději bych se proto ještě zeptal:
Mám těch 90.000 dát i do pohledávek v příloze?
A mohu na těch 90.000 vystavovat ten příjmový pokl.d. vystavit bez uvedení DPH nebo tam musím vypočíst i to DPH?
Ještě jednou díky, Honza
Začnu 2/ - opravdu můžete pokud vedete DE. To se můžete rozhodnout, jestli vystavíte daňový doklad na přijatou zálohu nebo ne. Kdo vede účetnictví - má povinnost (ne možnost). TO je tutovka.
1/Nikde nešidíte, zvyšujete si odovodou povinnost (FÚ, SP, ZP), tam všude budete platit víc. Problém by být neměl. FÚ by spíš zajímalo, kdyby měl někdo v nákladech doklad, který protistana nemá v příjmech (výnosech). Nejlepší by byl asi opravdu občan (ne firma) jako protistrana. Ještě bych byla opatrná, aby to nebyla nějaká spojená osoba (podnikatelsky, osobně), aby nevznikl problém v příštím roce, pokud tedy tu přijatou zálohu vrátíte bez uskutečnění plnění.
Jinak do závazků to opravdu patří!!!!!!!! Nevím, proč by to tam nemělo být.
Můžu se zeptat prosím, zda je u takového podnikatele, plátce dph, jež vede DE a potřebuje zvýšit příjmy, možné aby v některém případě vystavil danovy doklad a v nekterem ne? Jde mi o to, ze podnikatel na zaklade domluvy s odberatelem resil zalohy pres danove doklady na prij. pl., coz v pripade urgentni potreby zvysit prijmy nelze.. Jen mi jde o to, jestli je mozne aby podnikatel pozde resil zalohu jinak.. Děkuju moc za zpravu, jste tu zlatí, nevím co bych bez vas dellala
Do pohledávek určitě ne, případně by to byl závazek, ale tam to také nepište. Zatím nevíte jestli se to bude vracet, přijal jste v dobré víře, že se práce uskuteční a teď to jen zdaníte.
Přijmete do pokladny na částku, nad 10000,- byste měl i vystavit fakturu, ta bude určitě bez DPH a pokud práce provedete vystavíte fakturu na např: 75.000,- + 20% DPH 15. 000,- a odečtete zálohu 90000,- výsledná bude 0, ale DPH odvedete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.