Vlákno názorů k dotazu DE pohledávky a závazky z roku 2008 od tara - Re: DE pohledávky a závazky z roku 2008 ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´v...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2010 19:39

tara (neregistrovaný)

Re: DE pohledávky a závazky z roku 2008
    ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
    v DPFO za rok 2008 měla být pohledávka ve výši 73780 uvedena v příloze č. 1 v tabulce D na konci zdan. období, totéž i neuhrazené závazky

v DPFO 2009 uvést pohledávku v tabulce D v částce 73780,- na začátku zdan. období a pokud tato pohledávka nebyla uhrazena ani v roce 2009 , tak se znovu objeví v tabulce D na konci zdan. období.

pokud pohl. byla uhrazena v roce 2009 vstupuje do zdan. příjmu samozřjmě bez DPH

• 30. 3. 2010 19:59

Alešš (neregistrovaný)

add: pokud pohl. byla uhrazena v roce 2009 vstupuje do
    zdan. příjmu samozřjmě bez DPH

Ano, pohledávka byla uhrazena v roce 2009 a to na BÚ.
    Proto jsem ji navedla do přijatých faktur roku 2009 s variabilním symbolem, abych ji mohla na základě výpisu z BÚ uhradit v celé částce 73780,-
    A pohledávka je vyrovnaná celá a banka mě také sedí.
    Jenže mě příjem vstoupil do zdan. příjmů celý v částce 73780,-.
    A to je špatně že ? Bude se zdaňovat víc než by mělo.

Jde o to, že nevím , jak mám tyto nezaplacené pohledávky přijímat správně v novém roce. Pravděpodobně v celé částce - protože pohledávku očekáváme k úhradě celou a při úhradě samotné rozúčtovat základ jako daňový příjem a částku dph jako nedaňový ? Moc děkuji za ochotu.

• 31. 3. 2010 9:57

tara (neregistrovaný)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    DPH je vždy nedanový příjem, takže přesně tak jak píšete rozdělit uhrazenou pohledávku na daň. a nedaň. příjem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).