Vlákno názorů k dotazu Pokuta za nesprávnou účetní závěrku od anka - Re: Pokuta za nesprávnou účetní závěrku Pane, to jste...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2010 12:55

anka (neregistrovaný)

Re: Pokuta za nesprávnou účetní závěrku
    Pane, to jste mě pobavil. Vy nemáte žádná aktiva a pasiva ? Co penízky z vkladu a přijatých plateb? Někam zmizely ?
    Pro uklidnění - pokuty za nespr. vedené účetnictví jsou velmi zřídkávé. Spíš na Vás vlítne FU (i kdyby jste neměl platit daň) za neplnění povinností nepeněžité povahy.

• 31. 3. 2010 13:09

jolanta (neregistrovaný)

Taky mám takovou zkušenost - "podnikatel" si otevřel obchůdek, během roku ho také zrušil, a teď si myslí, že se ho daňové přiznání netýká. Nejsme náhodou postižení jenom my - účetní - že: MD=D?

• 31. 3. 2010 13:25

JT (neregistrovaný)

Děkuji za radu, předtím jsem koukal na starý zákon. V nové verzi je pokuta 2.000.000 Kč.

Daňové přiznání jsem samozřejmě vyplnil, daň zaplatil včera. Nemám s daněmi problém.

Nevím, proč se posmíváte podnikatelům, není mojí vinou, že nějaký šílenec na vládě vymýšlí takto nesrozumitelné formuláře. Možná by vláda raději chtěla, abychom zůstali na pracáku....

Já bych to tak ostře s pokutou 2 miliony Kč neviděl, příjem 100.000 Kč, náklady podložené fakturami 90.000 Kč.

Pokutu by udělili společnosti, která kromě zisku 10.000 Kč nic jiného nemá... Kde nic není, ani čert nebere. Firmu ruším, už žádné peníze nepřijdou. Zítra nastupuji do práce, to papírování mi nešlo.

Myslím, že FÚ má jiné starosti, než otravovat firmu s tak malým obratem.

Jdu na poštu poslat přiznání, nejspíš špatně vyplněné, netuším, co většina políček znamená. Vyplnil jsem aspoň první stránku. Závěrku přikládám nevyplněnou, nevím, co s těmi formuláři. Zkoumal jsem to celou noc.

Firmu ruším, spolu s přiznáním posílám na rejstříkový soud formulář ke zrušení. Konečně budu mít od vlády pokoj. Tohle je šílené, co si ministerstva navymýšlí za nesmyslné formuláře. Nedivím se, že stále více lidí zakládá firmy v daňových rájích... No nic, kdybych věděl, co všechno musím vyplňovat kvůli výpočtu daňové povinnosti, tak bych do té firmy nešel.

• 31. 3. 2010 13:51

anka (neregistrovaný)

Vážený pane,
    já se nikomu neposmívám. Jen jsem Vás upozornila, že aktiva i pasiva máte. Papírování se prostě nevyhnete (i s tím založením jich bylo dost) zrušení s.r.o. taky nějaké vyžaduje.
    Určitě máte ve svém okolí (zaměstnání) nějakou milou pani účetní, která Vám s tím pomůže. Počítejte s telefonátem s FU, budou žádat doplnění.Kdyby jste potřeboval pomoc, tak se klidně ozvěte

• 31. 3. 2010 14:49

Katka2 (neregistrovaný)

Účetnictví je staré pár tisíc let, to si nevymyslel nikdo ve vládě (pochybuju, že by to mentálně zvládli). A účetnictví jste měl vést celou dobu, co jste měl "firmu". Daňové přiznání je jen třešnička na dortu. Z FÚ se určitě ozvou, Váš argument že papírům nerozumíte je sotva odradí...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).