Re: Socka nesedí
Přehled lze podat až do 30.4.2010.
Ty zálohy Vám nesedí nejspíš z toho důvodu, že platíte více, než je vám stanoveno. Od podání přehledu za rok 2008, tj. duben 2009 to sociálky takhle dělají, a to, co máte zaplaceno navíc, Vám počítají na další zálohy, takže s největší pravděpodobností máte předplaceno na rok 2010.
I přehled na ZP se může podat do 30.4.2010, pouze doplatek je splatný do 8 dnů od podání přiznání.
A platby nemocenského pojištění, které jste měl na mysli v předchozím příspěvku se již na přehled o zaplacených zálohách neuvádí a platí se zvlášť na jiný účet, v tom to rozhodně není.
Prostě pokud platí více, než je mu předepsáno, předplacuje si zálohy na další rok, ale do přehledu mu OSSZ uvede vždy jen předepsané zálohy.
Už jsem zase tady. To jsem si jenom vzpoměj na nedávný případ, kdy jsem postaršímu pánovi tyto platby vysvětloval a on na mě vyrukoval, že na dva účty přece platí. VZP a socko. Jen jsem polknul. Ale teď někam jinam. Vypjaté dny jsou za námi, za chvilku jdu na proutky a jelikož je zelený čtvrtek, jdu po obědě na zelené pivčo. To fakt není Aprýl. Jinak krásné Velikonoce. Hmmmm a pak nás již zase čeká DPH ach jo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.