Re: odstupné
to není pravda, nárok na odstupné vznikne tím, že zam-tel rozhodne o org.změně, nadbytečnosti a na základě toho ukonční PP- ať výpovědí nebo dohodou z tohoto důvodu. je ale pro právní jistotu zaměstnce podstatně ýhodnější důvod uvést do dohody, aby bylo jasno a nebylo nutnose domáhat u soudu řešení problému. Pokud bylo do dohody doplněno, že náleží odstupné, už toto svědčí ve prospěch zaměstnance, že jde o důvod dle P s nárokem na odstupné.
Bude vyplaceno 3 měsíční.
Pokud by končil PP dohodou, tak tam musí být důvod uveden ze zákona.
Jenže Pájo, když tazatel píše, že mu dal zaměstnavatel podepsat "výpověď dohodou", tak taky může být v dohodě napsáno, že náleží odměna, nikoli odstupné, ale zaměstnanci to nazývají odstupným, stejně jako každé skončení prac. poměru označují jako výpověď. Takže pokud to nebude uvedeno přesně, těžko hodnotit na co vlastně nárok vznikl.
>>>
>>>
>>>Bude vyplaceno 3 měsíční.
>>>Pokud by končil PP dohodou, tak tam musí být důvod
>>>uveden ze zákona.
>>
>>Jenže Pájo, když tazatel píše, že mu dal
>>zaměstnavatel
>>podepsat "výpověď dohodou", tak taky může být v
>>dohodě
>>napsáno, že náleží odměna, nikoli odstupné, ale
>>zaměstnanci to nazývají odstupným, stejně jako každé
>>skončení prac. poměru označují jako výpověď. Takže
>>pokud to
>>nebude uvedeno přesně, těžko hodnotit na co vlastně
>>nárok vznikl.
>
>tazatel píše, že tam by,o dplněno... s odstupným..
>pokud to zam-tel podepsal, jde o odstupné a nikoliv o
>odměnu.
>Ano, jinak souhlasím, nebude-li uvedeno, může být
>problém, proto taky doporučuji všude trvat na uvedení
>důvodu a nároku na odstupné.
>>>>
>>>>
>>>>Bude vyplaceno 3 měsíční.
>>>>Pokud by končil PP dohodou, tak tam musí být důvod
>>>>uveden ze zákona.
>>>
>>>Jenže Pájo, když tazatel píše, že mu dal
>>>zaměstnavatel
>>>podepsat "výpověď dohodou", tak taky může být v
>>>dohodě
>>>napsáno, že náleží odměna, nikoli odstupné, ale
>>>zaměstnanci to nazývají odstupným, stejně jako každé
>>>skončení prac. poměru označují jako výpověď. Takže
>>>pokud to
>>>nebude uvedeno přesně, těžko hodnotit na co vlastně
>>>nárok vznikl.
>>
>>tazatel píše, že tam by,o dplněno... s odstupným..
>>pokud to zam-tel podepsal, jde o odstupné a nikoliv o
>>odměnu.
>>Ano, jinak souhlasím, nebude-li uvedeno, může být
>>problém, proto taky doporučuji všude trvat na uvedení
>>důvodu a nároku na odstupné.
Tak nejprve jste psala, že se normálně dohodli, ale důvod skončení prac. poměru tam uveden není, jen je tam napsáno s odstupným. Toto je podle mě špatně, protože odstupné náleží jen pokud jde skutečně o organizační změnu (nadbytečnost, rušení, stěhování) nebo pokud zaměstnanec zruší pr. poměr pro nevyplacení mzdy apod., což není tento případ. A teď dokonce píšete, že fakticky nejde o nadbytečnost. Pokud tedy v tomto případě nejde o organizační změnu, tak mu odstupné nemůže zúčtovat (tzn. odstupné z kterého se nesráží pojištění). A už vůbec nevím, proč by měl dostat 5ti měsíční.
Re: Pájo - lahůdka pro vás
Já jsem tedy rovněž pořád na pochybách, že takovéto kádry mohou ve firmách vůbec pracovat, ale v podstatě mne z toho hlava nebolí, já je neplatím. Jenom mám takový nedobrý pocit, že se ta naše česká krize bude spíše prohlubovat než zmenšovat, takto ten kapitalismus nevybudujeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.