Re: Mzdy - srážky pro exekuci
srážky se provádějí z čisté mzdy - cestovné, stravenky ani ošatné se do ní nepočítá, nemocenská ano (resp. samozřejmě, že nemocenská nepatří do čisté mzdy - např. pro účely ÚP, ale pro srážky exekuce ano). A jak jste to počítali špatně - strhli jste více nebo méně?
Nejsem mzd. účetní, ta naše náhle vážně onemocněla. Tak jsme se snažili to počítat za ní a takhle to dopadlo.
Počítala jsem tam stravenky a cestovné a strhla jsem srážku jako nepřednostní i když je prý v insolvenci přednostní:-(..Prosím pěkně, který předpis to přesně upravuje?
Ještě se zeptám na výpočet
HM - SP - ZP - Daň = ČM+ nemocenská a pak do kalkulačky na vyplata.cz. Stravenek, cestovného a ošatného si nevšímám?
Exekuce řeší Občanský soudní řád (zde na liště v zákonech) , tady najdete i co jsou přednostní a nepřednostní pohledávky - i z čeho všeho se provádějí srážky.
Pro výpočet je to tak, jak píšete HM-SP-ZP-daň=ČM+nemocenská. Kdyby byl bonus na dítě, ten nepočítáte. Buď ve výplata.cz nebo když si tady dáte do vyhledávače, ... tu uváděl přímo nějaký program na výpočet exekuce (já si ho nepamatuji, počítám je na kalkulačce sama). Stravenky, cestovné ani ošatné vás nezajímá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.