Re: Vyúčtování pracovní cesty Německo
Pokud je záloha poskytnuta vyúčtování se udělá kurzem dne
poskytnutí zálohy, pokud záloha nebyla tak se při vyúčtování
použije kurz ČNB v den nástupu ZPC při přepočtu na CZK-výplata z korunové pokladny, jinak vyplatíte 126 EUR z eurové pokladny.
děkuji moc, takže provedu výplatu z pokladny 126 EUR - mohu rovnou zaúčtovat 512/211 a kurzem tedy dnešním, kdy vyplácím a provádím vyúčtování? JInak co se týče pobytu na území ČR...ještě žádám zam-ce o doplnění na cesrovní příkaz dobu, jakou strávil cestou na území ČR- uvedl mi totiž pouze časy přechodu hranic. Četla jsem, že pokud je SC dvoudenní, mohu časy strávené na území ČR při cestě tam a při cestě zpět sečíst...možná, že mu to dohromady dá přes pět hodin...je to pravda a pochopila jsem takto správně? Děkuji ještě jednou moc
Při zahraniční pracovní cestě musíte vždy vyúčtovat zvlášť tuzemskou část prac.cesty a část v zahraničí. Jinými slovy, nárok na cestovní náhrady u zahr.prac. cesty vzniká momentem přechodu státní hranice (u letecké dopravy odletem z letiště). Pokud tedy jel zaměstnanec 7 hodin na letiště v ČR, náleží mu stravné za tuz. pr.cestu 5-12 h. dle vašeho int.předpisu. Odletem mu pak vzniká nárok na stravné při ZPC.
moc děkuji..no právě jsem žádala o to doplnění té doby na území ČR-protože mě hned naúpadl nárok na tuzemské stravné - jen se zeptám, když vyúčtováváte zvlášť tuzemskou část a zvlášť zahraničí, máte to vypsané na jednom vyúčtování, ale odděleně, nebo na každou měnu extra formulář. Díky moc za čas
Mám to na jednom česťáku kolonku EUR a kolonku CZK, originál
založím po zúčtování do EUR pokladny po vyplacení EUR, pak udělám fotokopii toho cesťáku a zvýrazním na něm tuzemskou část
s vyplacením CZK, a dám k zaúčtování do české pokladny.
Takže mám jeden cesťák,ofocený, ale ve dvou pokladnách, aby byl
přehled EUR i CZK.
jo rozumím...teď už jen tápu s těmi dvěma dny, zda mohu sečíst cestu na hranice první den a cestu z hranic druhý den-dohromady...v ZP píší, že upuštění od jednotlivého sledování lze u dvoudenních tuzemských cest...což ta tuzemská část je...pokud je to pro zam-ce výhodnější. Když budu brát, že cesta na hranice trvá 2 hod a 40 min. první den a totéž druhý den zpět...už bych se dostala na sazbu od 5 hodin-pokud nebudu cestu oddělovat. Pokud oddělím a budu posuzovat každý den zvláš...žádné tuz. stravné nenáleží. Máte zkušenost s těmito dvoudenními cestami do zahraničí. Spíše jsem všude četla, že se neodděluje při tuzemskýchc cestách----tak trošku nevím a nejsem si jistá, nechi zam-ce pošodit, byť by se jednalo o malou částku.
>>>>>
. Díky moc za čas
>>>>
>>>>Mám to na jednom česťáku kolonku EUR a kolonku CZK,
>>>>originál
>>>>založím po zúčtování do EUR pokladny po vyplacení
>>>>EUR,
>>>>pak udělám fotokopii toho cesťáku a zvýrazním na něm
>>>>tuzemskou část
>>>>s vyplacením CZK, a dám k zaúčtování do české
>>>>pokladny.
>>>>Takže mám jeden cesťák,ofocený, ale ve dvou
>>>>pokladnách, aby byl
>>>>přehled EUR i CZK.
>>>
>>>jo rozumím...teď už jen tápu s těmi dvěma dny, zda
>>>mohu sečíst cestu na hranice první den a cestu z
>>>hranic
>>>druhý den-dohromady...v ZP píší, že upuštění od
>>>jednotlivého sledování lze u dvoudenních tuzemských
>>>cest...což ta tuzemská část je...pokud je to pro
>>>zam-ce
>>>výhodnější. Když budu brát, že cesta na hranice trvá
>>>2
>>>hod a
>>>40 min. první den a totéž druhý den zpět...už bych se
>>>dostala na sazbu od 5 hodin-pokud nebudu cestu
>>>oddělovat. Pokud oddělím a budu posuzovat každý den
>>>zvláš...žádné tuz. stravné nenáleží. Máte zkušenost s
>>>těmito
>>>dvoudenními cestami do zahraničí. Spíše jsem všude
>>>četla, že se neodděluje při tuzemskýchc
>>>cestách----tak
>>>trošku nevím a nejsem si jistá, nechi zam-ce pošodit,
>>>byť
>>>by se jednalo o malou částku.
>>
>>My děláme tak, že v tom jednom dni musí mít více jak
>>5 hodin,
>>tedy při nástupu cesty např. 12.4. na hranice 6
>>hodin,
>>při návratu
>>15.4. z hranic domů 6 hodin. tak mu vyplatím 2x 63
>>CZK.
>>
>to ano, při vícedenních cestách se to musí oddělovat,
>šlo mi o dvoudenní cesty..tj.8.4. odjezd, 9.4 příjezd
>-
>
>i tam moc děkuji, jdu ještě studovat :-)
Určitě bych u dvoudenní cesty nesčítala tuzemskou část,
buď v tom jednom dni má více než 5 hodin, pak vyplatím nebo
má míň než 5 hodin a nevyplatím nic.
Jano, mě právě napadl §163 odst.4 - to je část, která pojednává o tuzemských cestách....myslela jsem, že to mohu vztáhnout i na tuzemskou část zahraniční cesty. Musím říct, že mě to často štve, že někdo není schopen to napsat tak, aby to bylo jasně dané. :-), myslela jsem si, že bych zam-covi přilepšila 63 Kč. :-) tak já mu to raději nedám...děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.