Vlákno názorů k dotazu Navazující PPM a formuláře od xy5 - Re: navazující PPM a formuláře to, že je na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2010 9:13

xy5

Re: navazující PPM a formuláře
    to, že je na rodič. příspěvku pro vás není tak důležité, jako to, že si musíte ujasnit, co u vás čerpá
    zda požádala o rodič. dovolenou (do kdy), nebo čerpá neplac. volno (její žádost jste mohli povolit nebo také nemuseli povolit, od - do)
    každopádně ona musí přinést od lékaře potvrzenou žádost o PPM
    vyplníte přílohu k žádosti o PPM (je to podobé jako když vyplňujete
    přílohu k žádosti např. o nemoc. dávky)
    musíte nastudovat zákon, abyste správně určila rozhodné období, ze kterého se bude tato PPM počítat a také správně nastudovat, co jde nebo nejde do vyl. dob
    také musíte správně vše vyplnit i na 2. str. přílohy, protože, pokud by šla na nynější PPM do 4 let předchozího dítěte, potom by se porovnaly DVZ při předchozí PPM a nynější PPM a který je výhodnější pro zam-kyni, tím se bude platit
    jen doplním, že po MD může požádat o čerpání dovolené (§217 odst. 5 x § 218 odst. 3)

• 15. 4. 2010 9:27

Blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji moc, její dítě nemá ještě dva roky, požádala o RP do 3 let věku dítěte. Jak mi vysvětlujete, tak asi neexistuje formulář, který se vyzvedává na sociálce, ale ona dostane od lékaře (tak jak u prvního dítěte) potvrzení, že nastupuje na PPM a já musím udělat tu přílohu? Tak to musím nastudovat co mi vyleze, protože se bude asi brát příjem z kterého se počítalo první PPM.
    Ještě se tedy jednou zeptám. Firma nevyzvedává na sociálce žádný formulář, ale čekám na doklad od lékaře, který potvrdí její PPM a já k tomu přiložím přílohu tak jak u nemocenské?
    Za tu dovolenou děkuji , takže jak jí skončí druhé PPM (PPM se bere jako odpracovaná doba a vznikne jí nárok na dovolenou) požádá o čerpání ŘD ihned po skončení PPM a současně bude na RP.

Moc Vám děkuji
    Blanka

• 15. 4. 2010 9:50

xy5

>
    >Dobrý den, děkuji moc, její dítě nemá ještě dva roky,
    >požádala o RP do 3 let věku dítěte.
    jak jsem již psala, nezajímá vás, jak dlouho bude pobírat rodič. příspěvek, ale jak dlouho požádala o rodič. dovolenou (neplést!!!!! může pobírat rodič. př., ale může při tom dávno pracovat nebo naopak - nemusí pobírat rodič. př., ale může čerpat rodič. dovolenou)
    v tomto příp. se rodič. dovolená zruší nástupem na MD a bude pobírat PPM, poté může čerpat dovolenou (v té době již může požádat o rodič. př.) a pak nastoupí hned na rodič. dovolenou (její délku si zvolí - max. do 3 let dítěte) nebo si nepožádá o čerp. dovolené a nastoupí hned na rod. dov. (to záleží na volbě zam-kyně)
    Jak mi
    >vysvětlujete, tak asi neexistuje formulář, který se vyzvedává na
    >sociálce, ale ona dostane od lékaře (tak jak u prvního
    >dítěte) potvrzení, že nastupuje na PPM a já musím
    >udělat tu přílohu?
    Tak to musím nastudovat co mi vyleze,
    >protože se bude asi brát příjem z kterého se počítalo
    >první PPM.

nemusí to tak být, protože, pokud např. čerpala dovolenou po MD, tak třeba 30 KD splnila zde - to uvidíte

>Ještě se tedy jednou zeptám. Firma nevyzvedává na
    >sociálce žádný formulář, ale čekám na doklad od lékaře,
    >který potvrdí její PPM a já k tomu přiložím přílohu tak
    >jak u nemocenské?

ano

>Za tu dovolenou děkuji , takže jak jí skončí druhé PPM
    >(PPM se bere jako odpracovaná doba a vznikne jí nárok
    >na dovolenou) požádá o čerpání ŘD ihned po skončení
    >PPM a současně bude na RP.

jak jsem již psala, zda požádá nebo nepožádá o čerp. dovolené - to je volba každé zam-kyně (jinak ji bude čerpat, třeba pokrácenou, až se vrátí po RD)
    výhodnější pro zam-kyni je, když požádá o čerp. D ihned po MD (má ji v nezkrác. délce, tedy, pokud tou mat. dovolenou "odpracuje" v roce alespoň 60 PD)
    >
    >Moc Vám děkuji
    >Blanka

• 15. 4. 2010 9:55

Blanka1 (neregistrovaný)

xxxxxxx

děkuji za vyčerpávající vysvětlení..:))
    uf.. to jsou věci... jak děláte ve firmě všechno, je toho fakt hodně:))) a hlava to už pak nebere

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).