Re: navazující PPM a formuláře
to, že je na rodič. příspěvku pro vás není tak důležité, jako to, že si musíte ujasnit, co u vás čerpá
zda požádala o rodič. dovolenou (do kdy), nebo čerpá neplac. volno (její žádost jste mohli povolit nebo také nemuseli povolit, od - do)
každopádně ona musí přinést od lékaře potvrzenou žádost o PPM
vyplníte přílohu k žádosti o PPM (je to podobé jako když vyplňujete
přílohu k žádosti např. o nemoc. dávky)
musíte nastudovat zákon, abyste správně určila rozhodné období, ze kterého se bude tato PPM počítat a také správně nastudovat, co jde nebo nejde do vyl. dob
také musíte správně vše vyplnit i na 2. str. přílohy, protože, pokud by šla na nynější PPM do 4 let předchozího dítěte, potom by se porovnaly DVZ při předchozí PPM a nynější PPM a který je výhodnější pro zam-kyni, tím se bude platit
jen doplním, že po MD může požádat o čerpání dovolené (§217 odst. 5 x § 218 odst. 3)
Dobrý den, děkuji moc, její dítě nemá ještě dva roky, požádala o RP do 3 let věku dítěte. Jak mi vysvětlujete, tak asi neexistuje formulář, který se vyzvedává na sociálce, ale ona dostane od lékaře (tak jak u prvního dítěte) potvrzení, že nastupuje na PPM a já musím udělat tu přílohu? Tak to musím nastudovat co mi vyleze, protože se bude asi brát příjem z kterého se počítalo první PPM.
Ještě se tedy jednou zeptám. Firma nevyzvedává na sociálce žádný formulář, ale čekám na doklad od lékaře, který potvrdí její PPM a já k tomu přiložím přílohu tak jak u nemocenské?
Za tu dovolenou děkuji , takže jak jí skončí druhé PPM (PPM se bere jako odpracovaná doba a vznikne jí nárok na dovolenou) požádá o čerpání ŘD ihned po skončení PPM a současně bude na RP.
Moc Vám děkuji
Blanka
>
>Dobrý den, děkuji moc, její dítě nemá ještě dva roky,
>požádala o RP do 3 let věku dítěte.
jak jsem již psala, nezajímá vás, jak dlouho bude pobírat rodič. příspěvek, ale jak dlouho požádala o rodič. dovolenou (neplést!!!!! může pobírat rodič. př., ale může při tom dávno pracovat nebo naopak - nemusí pobírat rodič. př., ale může čerpat rodič. dovolenou)
v tomto příp. se rodič. dovolená zruší nástupem na MD a bude pobírat PPM, poté může čerpat dovolenou (v té době již může požádat o rodič. př.) a pak nastoupí hned na rodič. dovolenou (její délku si zvolí - max. do 3 let dítěte) nebo si nepožádá o čerp. dovolené a nastoupí hned na rod. dov. (to záleží na volbě zam-kyně)
Jak mi
>vysvětlujete, tak asi neexistuje formulář, který se vyzvedává na
>sociálce, ale ona dostane od lékaře (tak jak u prvního
>dítěte) potvrzení, že nastupuje na PPM a já musím
>udělat tu přílohu?
Tak to musím nastudovat co mi vyleze,
>protože se bude asi brát příjem z kterého se počítalo
>první PPM.
nemusí to tak být, protože, pokud např. čerpala dovolenou po MD, tak třeba 30 KD splnila zde - to uvidíte
>Ještě se tedy jednou zeptám. Firma nevyzvedává na
>sociálce žádný formulář, ale čekám na doklad od lékaře,
>který potvrdí její PPM a já k tomu přiložím přílohu tak
>jak u nemocenské?
ano
>Za tu dovolenou děkuji , takže jak jí skončí druhé PPM
>(PPM se bere jako odpracovaná doba a vznikne jí nárok
>na dovolenou) požádá o čerpání ŘD ihned po skončení
>PPM a současně bude na RP.
jak jsem již psala, zda požádá nebo nepožádá o čerp. dovolené - to je volba každé zam-kyně (jinak ji bude čerpat, třeba pokrácenou, až se vrátí po RD)
výhodnější pro zam-kyni je, když požádá o čerp. D ihned po MD (má ji v nezkrác. délce, tedy, pokud tou mat. dovolenou "odpracuje" v roce alespoň 60 PD)
>
>Moc Vám děkuji
>Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.