Re: Zákoník práce
Víte , já jsem zásadně proti marodění "jako", ale v tomto případě bych to řidiči doporučila, protože určitě má nějaké zdravotní problémy a při cestách nemá čas lítat po doktorech. Ale už jen proto, že náhradu za prvních 14 dní hradí zaměstnavatel. Tak ať ho to něco stojí, protože je jasné, že když budete trvat na zákoníku práce, tak si záminku a vyhození jeho i vás jistě najde.
svého času jsem byl v podobné situaci, na vrchol.funkci ve firmě, snahy o obcházení a nedodržování ZP a dalších předpisů ze strany majitelů byly opakované a tvrdé, tak jsem si dal tu práci, sepsal jsem takové hodnocení- vlevo byl popsán problém a názor majitelů na řešení, vpravo u každého bodu byl popsán zákonný postup a k tomu vypsáno, co bude porušeno dle jejich doispozic a k tomu vždy případná sankce za porušení a dole byl součet, kolik by mohlo stát majitele dodržení jejich postupů a když se to dobralo do možnosti milionových pokut od OIP, tak společníci rozhodli, že žádné riskování nebude, že se bude hledat sice nejvýhodnější způsob(pro ně) a nejlacinější, ale v souladu se zákonem a více jsme se k tomu nevraceli.
Třeba by to šlo využít i ve Vašem případě./zák.práce, o zaměstnanosti, o inspekci práce atd.)
Také přidám svou trošku do mlýna...mám také takového šéfa...zrovna dnes ráno (když dostal přehled mezd) na mě ječel jako pominutý, od kdy se u nás vyplácí příplatky za práci v sobotu a neděli...takovéhle novoty ať tu nezavádím..Dělám tu už 9 let..nedávno došlo na nejvyšším postu k výměně a takhle to dopadá...
Toto naštěstí nevadí..ale udělám mzdy, zjistím kolik je přes. hodin , pokud jich je moc, tak dělám mzdy znova, a dávám je do fondu, kdy se je mohou vybrat...Takže dvojí práce...Mě spíš....s@re to,že tady je údržby plno,a on mu nebude hledat práci..3 roky se nic natíralo, atd...a potom to bude stát
I já se svojí "troškou" do mlýna.Mě ovšem to,že jsem upřednostňovala Zákoník práce stálo před rokem místo.A záminka? Ve skutečnosti žádná,ale co si budeme povídat,ta se vždycky najde! Nakonec jsem byla psychicky tak zlomená,že jsem odešla a dokonce bez odstupného,protože se mi z praktik tohoto "zaměstnavatele" dělalo opravdu na zvracení.
Ovšem jak říkala moje babička na každou s...i se vaří voda a tak opravdu došlo i na něj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.