Re: změna pracovní smlouvy zaměstnanec
Jen tak pro zajímavost - můžete mi napsat, co ji k tomu vede, že by kvůli (dle mne) takové "blbosti" klidně ukončila pracovní poměr ? Já bych vám tam poslala ihned 10 skvělých ženských, které by pracovaly jak mourovaté a vůbec by se nezabývaly tím, jestli mají ve smlouvě práci , kterou nedělají. Navíc uklízečky, která by jinak byla méně honorovaná než skladový manipulant.
je možné, že ji práce ve skladu vyhovuje a ví, že pokud bude mít pořád ve smlouvě i úklid, může jí zaměstnavatel kdykoliv tuto práci nařídit, proto by možná byla raději, aby jí úklid z PS zmizel, obzvlášť když úklid se nyní provádí na DPP, které může kdykoliv končit
Ono jde spíš o to, že práce ve skladě je na celých osm hodin a občas i něco víc, je to velký sklad s výrobním materiálem a nechce, aby si někdo vzpoměl, že by měla další čtyři hodiny uklízet. Jinak má hrubou mzdu 8500,-kč, žádné odměny a to má ta paní na úklid taky jen nemá tu zodpovědnost za příjem a výdej materiálu
Kdyby např. ta paní na úklid onemocněla, tak majitel může využít toho, že kamarádka má ve smlouvě také druh práce úklid a tak by ho prostě nařídil vykonat jí. Takže se mu nedivím, že se změnou pracovní smlouvy souhlasit nechce (a takyže nemusí). Ten úklid by ale ona vykonávala ve své pracovní době a pokud by to časově nešlo, tak by jí byl nařízen přesčas, ale ten zas může být nařízen jen v zákonem vyjmenovaných případech, takže pokud by měla uklízet v přesčasech, tak jen po vzájemné dohodě. Jinak by uklízela ve své pracovní době, jak píšu.
nějak tomu nerozumím, píšete, že máte PP na 4 hod. a nyní pracujete 8 hod. (sklad) + 4 hod. na DoPP (na úklid), který nevykonáváte
DoPP je na 150 hod./rok, to už máte vyčerpáno? Pokud máte PS na 4 hod., ale pracujete 8 hod., kolik Vám platí? Platí všechny hodiny nebo jen za 4 hod.?
aby se třeba nestalo, že má zaplacených 4 hod. za práci ve skladu a každý den 4 hod. na DoPP, takže zam-tel nesleduje celkových 150 hod. pro DoPP
ani bych se nedivila, vždyť nad některými dotazy (přímo od zam-telů) někdy zůstává rozum stát, co si dovolí, takže jsem to pochopila tak, že ona sice ve skladu pracuje, ale je placena jako by uklízela (na DOPP - zam-tel nesráží ZP, SP)
>>>>>>>Nezapomeňte, že úklid má na DPP. To znamená, že to
>>>>>>>zaměstnavatel neplatí na soc. a zdrav. poj nic.
>>>>>>>Nepočítá
>>>>>>>se jí z toho nic do průměru na důchod, není z toho
>>>>>>>dovolená ani nemocenská. Do 150 hodin za rok na tom
>>>>>>>zaměstnavatel vydělává.
>>>>>>
>>>>>nějak tomu nerozumím, píšete, že máte PP na 4 hod. a
>>>>>nyní pracujete 8 hod. (sklad) + 4 hod. na DoPP (na
>>>>>úklid), který nevykonáváte
>>>>>DoPP je na 150 hod./rok, to už máte vyčerpáno? Pokud
>>>>>máte PS na 4 hod., ale pracujete 8 hod., kolik Vám
>>>>>platí? Platí všechny hodiny nebo jen za 4 hod.?
>>>>
>>>>Já jsem taky pochopila, že na ten úklid na dohodu má
>>>>někoho jiného.
>>>
>>>aby se třeba nestalo, že má zaplacených 4 hod. za
>>>práci ve skladu a každý den 4 hod. na DoPP, takže
>>>zam-tel
>>>nesleduje celkových 150 hod. pro DoPP
>>>ani bych se nedivila, vždyť nad některými dotazy
>>>(přímo od zam-telů) někdy zůstává rozum stát, co si
>>>dovolí,
>>>takže jsem to pochopila tak, že ona sice ve skladu
>>>pracuje, ale je placena jako by uklízela (na DOPP -
>>>zam-tel nesráží ZP, SP)
>>
>>Nene, to jste pochopila špatně.
>
>ale pokud pracuje na 8 hod. ve skladu, má pracovat 4
>hod., tak to také není vůči ní fér (snad má hodinovou
>mzdu,
má měs.HM 8.500.-Kč, stačí se podívat výše
takže má všechny hod. zaplacené)
>dovolenou ji určitě platí jen 4 hod./den (proč by
>platil víc, když má smlouvu jen na 4 hod.)
>>>
>>>má měs.HM 8.500.-Kč, stačí se podívat výše
>>> takže má všechny hod. zaplacené)
>>
>>ono už je to velmi nepřehledné
>>pokud má za práci ve skladu při 8 hod. úvazku
>>85000Kč/hrubého/měs., tak to nemá ani zaručenou mzdu
koukám, že je to nepřehledné jen pro někoho,
>
>Tak to snad ne !! U nás osmdesátpět tisíc nemá ani
>ředitel .
koukám, že je to nepřehledné jen pro někoho,
dotaz je snad na: paní má 4 hod. se smlouvě úklid a 4 hodiny sklad, úklid nedělá, na ten si najali jinou na DPP a dotyčná pracuje 8 hod. ve skladu.
- Je-li to sjednáno přesně tak za 8.500.-Kč HM, tak zam-tel je povinen přidělovat zam-ci práci dle PS, čili by měla dále pracovat v děleném úvazku ve skladu a na úklidu jednou polovinou. Jestliže jí zam-tel nepřiděluje práci dle ujednání v PS, měl by změnit PS. Zam-kyně není teoreticky povinna pracovat 8 hod. ve skladu, protože je to v rozporu s ujednáním v PS, ale v praxi nechápu, co tím zam-tel sleduje. Já bych to nechal zatím být, hlavně že paní má zaměstnání. Nevidím reálnou možnost,jak zam-tele donutit ke změně PS, i když by to asi bylo pro paní výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.