Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Dohoda o provedení práce od vv - Re: Dohoda o provedení práce Ano pochopila, z DPP...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2010 8:18

    vv (neregistrovaný)

    Re: Dohoda o provedení práce
    Ano pochopila, z DPP se pojistné neodvádí.

  • 22. 4. 2010 8:49

    Maxx (neregistrovaný)

    Re: Dohoda o provedení práce
    Sociální se odvádí z výdělku, pokud nemáte příjem, nemusíte platit (pokud nejste OSVČ).
    Co budete dělat v červnu? Nastupujete zpět do práce? Nebudete patřit do kategorie, za kterou platí zdravotní stát - celodenní řádná péče o dítě - ve školce jen dopoledne? Pak by jste si nemusela platit sama.

  • 22. 4. 2010 11:53

    Anna3 (neregistrovaný)

    Re: Dohoda o provedení práce
    Sitauce je taková, že v květnu jsme ještě jakoby na RD a od června jde díte na celý den do školky. Zaměstavatel se mnou chce uzavřít smlouvu - DPP nebo DoPČ / ted prostě nevím/ ale je to na celý uvazek denně / 4Oh týdně/ na tz dva měsíce - a potom bych bud přešla na normální smlouvu nebo nic. Tak prostě nevím co všechno si musím k tomu zjistit atd. děkuji moc za radu.

  • 22. 4. 2010 13:31

    xy5

    Re: Dohoda o provedení práce
    Vy budete měnit zam-tele? Pokud ne, potom Vám zůstává PS a úvazek, který jste měla sjednaný před nástupem na MD, RD a není důvod, abyste něco měnila.
    Pokud zam-tele nemáte a teprve budete sjednávat prac.-právní vztah, potom je dobré si ujasnit, že DoPP je max. do 150 hod. Nesráží se SP, ZP, daní se. DoPČ je v průměru do poloviny stanovené týdenní prac. doby. Takže to asi splňovat nebudete, když máte pracovat na plný úvazek 2 měsíce. Pokud jste v kat., za kterou je plátcem ZP stát, tak se ZP buď nesráží (DoPP) a nemusíte nic sama platit nebo se sráží ze mzdy/odměny - z DoPČ, kterou dosáhnete (neplatí MVZ - minim.vyměřovací základ ZP). V červnu, pokud již nebudete v kat., za kterou je plátcem stát, potom, pokud byste měla DoPP, tak byste si musela sama zaplatit na ZP zdrav. poj. (1080Kč/měs.) a nebo z DoPČ. pokud byste nedosáhla minim. vyměř. zákl., potom by se dosráželo z MVZ zdrav. poj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).