Re: Odpočet zaplacených úroků z úvěru na
U bytové potřeby dle §15 odst.3, písm C) koupě nemovitosti je uplatnění úroků podmíněno vlastnictvím nemovitosti, to má fú pravdu. U písmene E) tato podmínka není.
A to máte dvě úvěrové smlouvy, jednu na nákup a druhou na rekonstrukci? Já bych to chápala, že máte úvěr na nákup nemovitosti spojený s rekonstrukcí, a úroky z tohoto úvěru fú neuzná, protože nejste vlastník.
ale je ta také psano že předmět bytové potřeby uvedený v odst. 3 a) c) a e) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo trvalému bydlení druhého z manželu, potomků atd. Takže z toho mám chápat když tam bydlí moje děti, že je to v pořádku a splňuji to či ne?
Tyto dvě podmínky patří k sobě - musíte vlastnit a trvale užívat.
Také záleží, co máte přesně napsáno v úvěrové smlouvě jako účel úvěru.
Já se obávám, že pokud tam figuruje nákup nemovitosti, je právě vlastnictví nemovitosti tou podmínkou, aby Vám fú úroky uznal.
Já právě vůbec nevím kde je zakopaný pes, půjde asi o různé vyložení zákona, problém je v tom, že minulý rok mi odečty normálně uznali a letos to dělal někdo jiný na FÚ a odečty mi neuznal, tak se právě snažím najít řešení, kde je pravda.
Já už Vám asi víc nepomůžu. Jak jsem napsala výše, záleží, na co jste úvěr použil, co je přesně napsáno v úvěr. smlouvě.
Je teda zajímavé, že loni Vám uznali a letos ne.
Třeba se ještě někdo, kdo má podobnou zkušenost, zapojí do diskuze. Hezký víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.