Vlákno názorů k dotazu Náhrada PN a lístek na peníze od markov - Re: Náhrada PN a lístek na peníze Já žádám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2010 11:44

markov (neregistrovaný)

Re: Náhrada PN a lístek na peníze
    Já žádám i k poslednímu dni v měsíci.
    Doktor vystavit může - a nemusí - viz ČSSZ: http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davky/uplatnovani-naroku-a-vyplata-davek-nemocenskeho-pojisteni.htm#PNEM
    citace: "Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény. Tiskopis vydá pojištěnci ošetřující lékař. Jestliže je pracovní neschopnost delší než 14 kalendářních dnů, je ošetřující lékař povinen pro účely výplaty náhrady mzdy vystavit pojištěnci tento tiskopis vždy ke 14. dni trvání pracovní neschopnosti. Na požádání pojištěnce může pro účely výplaty náhrady mzdy vystavit ošetřující lékař tento tiskopis i před uplynutím 14 kalendářních dnů od vzniku pracovní neschopnosti, např. k posledními dni kalendářního měsíce a poté vystaví další tiskopis ke 14. kalendářnímu dni trvání pracovní neschopnosti. Pro účely výplaty nemocenského je ošetřující lékař povinen potvrdit trvání pracovní neschopnosti nejméně jedenkrát měsíčně, a to zpravidla ke dni kontroly zdravotního stavu, popř. na požádání pojištěnce i k jinému datu."

• 27. 4. 2010 11:53

RenataH (neregistrovaný)

Re: Náhrada PN a lístek na peníze
    nevím,kdy děláte mzdy,ale mně se občas stane, že mi zaměstnanci lístek na peníze přinesou až třeba 5. Pokud v době zpracování (resp. odesílání mezd nemám lístek na peníze, pak jim samozřejmě náhradu nedám, ale pokud mi 5. přinese, že PN ke 4.5. trvá, pak náhradu mzdy vyplatím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).