Re: Kde se poradit jak začít podnikat...
Děkuji za zaslání odkazu, ale v tomto případě nepotřebuji poradit kam mám zajít to celkem vím, ale problém je v tom že nevím jestli mám podnikat jako neziskovka, s.r.o. nebo jen na živnostenský list. Jsem členem neziskové organizace u sportovního klubu a chtěla bych začít podnikat v podobné činosti (budeme dělat vystoupení, ale také budeme organizovat kurzy), nevím jestli mám začít podnikat pod touto neziskovou organizací (pokud to jde) a nebo si založit uplně svojí novou organizaci, ale v tom případě nevím jestli jako neziskovka, na živ. list nebo s.r.o.
Nebo taky můžete založit družstvo, sdružení ..... Vše má svá pro a proti, ale to snad musíte zvážit sama, to Vám tady v kostce nikdo neporadí. Jak chcete podnikat, když vůbec nevíte, co chcete a čekáte, že to za Vás vyřeší jiní. Pokud Vám nestačil odkaz na stránky ....
moje rada obecně:
zkuste to,co chcete provozovat začít jako OSVČ na volnou živnost, příslušné obory a uvidíte, zda a jak se Vám to rozběhne, jak to bude ekon.vvynášet a podle výsledku se za nějakou dobu můžete rozhodovat dále. taky záleží na tom, zda chcete v tom jet sama(výhoda, že se nemusíte s nikáým hádat a dělit) nebo zda máte někoho spolehlivého jako spolupracovníka, ale pozor- peníze už rozbily nejen kamarádství, ale rodiny, příbuzenstvo, takže každá rada drahá. Pokud byste do toho šla s někým dalším, držte si vždy většinu pro vlastní rozhodování, nikdy se nedávejte dohromady 50:50.To už se mnoha lidem vymstilo. Á to je tak asíííí fšecko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.