Re: Banka chce Mzdový list
Tak stímto jsem se ještě nestkala, že jsou banky zvědavé až to není hezké je běžné, ale toto už je trochu moc, já bych jim mzdový list neposkytla, protože jsou na něm údaje do kterých bance není vůbec nic. Každá banka má své formuláře, tak jí musí stačit vyplněný a potvrzený formulář.
Mzdový list se nikdy nikomu nedával , ani zaměstnanci.Zaměstnanec, když potřebuje něco potvrdit tak ať si přinese příslušný tiskopis a na ten se mu potvrdí co potřebuje.
V současné době, kdy je mzdový list na formátu A4 a vytištěný z programu se to zdá být jako každý jiný doklad, ale není.Mzdový list zůstává v archivu zaměstnavatele, není určen pro nikoho jako potvrzení. V dřívější době byly mzdové listy 1m dlouhé a z kartonového papíru.
Četla jsem ještě diskuze a ZP § 312, asi se budu odkazovat na tento paragraf a brát to tak, že mu poskytneme osobní spis, nejsem si tím ale jistá, že to osobní spis je ...
citace :
"3) Zaměstnanec má právo nahlížet do svého osobního spisu, činit si z něho výpisky a pořizovat si stejnopisy dokladů v něm obsažených, a to na náklady zaměstnavatele."
Jistěže také nic neskrýváme, procházíme častými kontrolami u pojišťoven a sociálky a vše v pořádku, ale banka chce Mzdový list po nás poprvé v životě, tak se chci ujistit, zda jim ho vydat není dokonce protizákonné. Vím, že ho musíme 30 let archivovat a zůstává ve firmě, zaměstnancům jsme dávávali jen náležité doklady typu Potvrzení o zaměstnání apod...
Takže tak
Děkuji všem za příspěvky
>Četla jsem ještě diskuze a ZP § 312, asi se budu
>odkazovat na tento paragraf a brát to tak, že mu poskytneme
>osobní spis, nejsem si tím ale jistá, že to osobní
>spis je ...
>citace :
> "3) Zaměstnanec má právo nahlížet do svého osobního
>spisu, činit si z něho výpisky a pořizovat si
>stejnopisy dokladů v něm obsažených, a to na náklady
>zaměstnavatele."
>
>Jistěže také nic neskrýváme, procházíme častými
>kontrolami u pojišťoven a sociálky a vše v pořádku, ale
>banka chce Mzdový list po nás poprvé v životě, tak se
>chci ujistit, zda jim ho vydat není dokonce
>protizákonné.
Nic bance nevydávejte. Pokud zam-nec požádá, udělejte mu dle výše uv.§ kopii, ať si s ní udělá co chce. POkud ji předloží bance,je to jeho problém a svobodná vůle, ale Vy nejste v žádném případě legitimováni k tomu, abyste bance dávali takového doklady na její žádost.
Vím, že ho musíme 30 let archivovat a zůstává ve
>firmě, zaměstnancům jsme dávávali jen náležité doklady
>typu Potvrzení o zaměstnání apod...
>
>Takže tak
>Děkuji všem za příspěvky
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.