Re: Zápočtový list?
na druhou stranu,all, nemůže být takové zapsání nemoci (např. v ochranné lhůtě) dokladem pro zdravotní pojišťovnu, že byl nemocný a nebyl povinnen platit ZP ? přijde mi v dnešní době dost složité dokládat na ZP nemoc (dříve,když byl zaměstnavatel povinnen hlásit nemoc v OL, měli jsme sice víc práce, ale pro zaměstnance to bylo jednodušší)
Nejen to, ale pokud nastoupí zaměstnanec, který má vyčerpanou podpůrčí dobu a nemá proto nárok na nemocenské dávky jak se zjistí při následné nemoci u nového zaměstnavatele, jestli může zaměstnavatel vyplatit náhradu v prvních 14-ti dnech? OSSZ to ví a neplatí nemocenské, ale co zaměstnavatel?
Já s vámi souhlasím, ale vzhledem k tomu , že naši zákonodárci to takto spatlali, byli jsme na toto opakovaně na školeních upozorňováni i s tím, co jsem psala, že zaměstnanec když nemusí, tak vůbec nebude chtít příštímu zaměstnavateli odhalovat, že vůbec někdy marodil. To není z mé hlavy. Dokonce prý se již stalo, že zaměstnanec kvůli zapsané nemoci žaloval bývalého zaměstnavatele, protože prý nový zaměstnavatel ho nepřijmul, protože často marodí. Co je na tom pravdy nevím, ale v našem absurdistánu je možné vše. Takže po zkušenostech - co není v zákoně, nedělám.
ale vždyť stačí tak málo, jenom na potvrzení o
>zaměstnání dopsat větu, zaměstnanec souhlasí s uvedenými
>údaji a kolonka pro jeho podpis , celá léta se nemoc
>uváděla a nikdo z toho vědu nedělal, to jenom teď je z toho
>najednou obrovský problém
s Vaším názorem souhlasím,proč něco dělat jednoduše, kdy to jde složitě!!!!to máte i s r.č. -jsou vedeny všude, ale zřídilo se ministerstvo na ochranu dat a co by ta spousta úředníků dělala,
tak proč nevymyslet nějakou blbost a trvat na ní..........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.