Re: volební komise - plac.nebo nepl.voln
Podle ustanovení § 82 věty druhé zákona o volbách do Parlamentu má člen okrskové volební komise a zvláštní okrskové volební komise, který je v pracovním poměru nebo poměru obdobném pracovnímu poměru, nárok na pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu a na náhradu mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku od uvolňujícího zaměstnavatele.
Zaměstnavatel se může následně obrátit na příslušný obecní úřad a požádat o refundaci náhrady mzdy, která mu bude vyplacena, neboť se jedná o výdaj související s volbami podle čl. 1 odst. 3 písm. h) směrnice Ministerstva financí č.j. 124/1354/2002, který je možno uhradit z prostředků státního rozpočtu poskytovaných územním samosprávným celkům na úhradu volebních výdajů.
Autor zprávy: xJ
Čas zápisu: 5.5.2010 13:07
platí to i při účasti na školení
Znovu se omlouvám, dotaz z 8.24 ráno, na který jste v 13.07 odpovídala , byl ještě v 13.00 bez odpovědi a moje chyba byla, že když jsem psala svůj, tak jsem se znovu už nedívala, jestli někdo neodpověděl. Máte pravdu, byla to moje nedůslednost a chyba.
Ale all, moje reakce byla taková jaká byla ne proto, že bych nechtěla odpovědět nebo že by mi vadilo, že se na jeden dotaz ptá několikrát za den víc lidí. A už vůbec není třeba se omlouvat. Nechtěla jsem vás urazit ani se vá dotknout. Jenom jsem prostě využila možnosti, a doufala jsem, že snad si uvědomíte, jak asi je lidem, kterým takovým to stylem odpovídáte vy. Jestli se alespoň trochu zamyslíte a vzpomenete si na tenhle moment až zase
budete chtít někoho setřít a upustíte od invektiv a urážek ,potom to mělo smysl.
Nezlobte se, ale já naopak z vaší reakce cítím, že máte moc velkou radost, že se vám podařilo p. All aspoň jednou nachytat. V dotazu ale opravdu nepsala nic o tom, že by místo ní měl hledat někdo jiný, ale jestli to náhodou někdo neví.
A zatímco p. All snad ještě nikdy neodpověděla nesprávně, což se o spoustě jiných, slušně odpovídajících říct nedá, tak mi to vůči ní přijde opravdu docela husté. Tento dotaz je tady opravdu ojediněle, zatímco stylem - ať hledá atd. ona odpovídá výhradně u témat obehraných. Takže dle vás, raději slušnost a odpověď blud, než popíchnutí a odpověď správná.
Re: Ještě pro All
Jestli máte zaměstnance, které budete uvolňovat do komisí, zapomněla jsem vám včera napsat, aby jste je případně vybavili potvrzením o tom, že jim srážíte ZP alespoň z minimální mzdy.Ne všechny účetní na obcích to chtějí doložit a potom jim srážejí z odměn ZP doplatek do minimální mzdy. A nebo to po nich chtějí, ale oni nevědí na co to je a proč to mají donést a zbytečně vznikají zmatky a vše se zdržuje.
Ale já jsem zároveň hledala a našla , že bylo zákonem 320/2009 Sb. zrušeno písm. f) § 203 zákoníku práce a následně jsem si našla i ten § 82 zákona o volbách.
Jinak vám děkuji za upozornění , dovolila jsem se zeptat proto, že tento dotaz se zde určitě nevyskytuje 5x denně , tak jestli by to někdo nevěděl z hlavy, ale přitom jsem hledala a jak vidíte i našla si sama. Přesto vám děkuji za snahu.
>>>>Prosím vás, nikdy jsme to neměli, tak ať nemusím
>>>>dlouho hledat, nevíte někdo , zda a jak se platí nebo
>>>>neplatí účast na školení volebních komisí a potom při
>>>>volbách ? Děkuji za odkaz na zákon a §.
>>>
>>>No to snad nemyslíte vážně, to si snad děláte
>>>legraci,
>>>vám se nechce hledat a ostatní to mají dělat za vás.
>>>Přečtěte si nejdříve pravidla a hledejte v hostorii.
>>>Je to tady dne s denně.
>>
>>Ale já jsem zároveň hledala a našla , že bylo zákonem
>>320/2009 Sb. zrušeno písm. f) § 203 zákoníku práce a
>>následně jsem si našla i ten § 82 zákona o volbách.
>>Jinak vám děkuji za upozornění , dovolila jsem se
>>zeptat proto, že tento dotaz se zde určitě nevyskytuje
>>5x
>>denně , tak jestli by to někdo nevěděl z hlavy, ale
>>přitom jsem hledala a jak vidíte i našla si sama.
>>Přesto
>>vám děkuji za snahu.
>
>Když nic, tak bylo odpovězeno dnes pár minut před tím,
>než jste zadala dotaz - viz níže.
Ano, akorát , že ten dotaz a hlavně odpověď na něj neřešil to, co jsem potřebovala vědět.
>Dobrý den.
>Příšluší zaměstnanci náhrady mzdy při účasti ve
>volební komisi? Dle jakého zákona + paragrafu?
>Předem děkuji za odpověď.
>Michala
§ 206 ZP, ost.4 - obecný zájem
Ale děkuji za upozornění, vidím, že jeden můj dotaz za několik měsíců byl opravdu problém. Věděla jsem totiž, že oproti loňsku byla nějaká změna ale nevěděla kde. A opakuji nechtěla jsem , aby to někdo hledal, ptala jsem se pro případ kdyby to náhodou teď někdo řešil a věděl z hlavy.
>>>>>Prosím vás, nikdy jsme to neměli, jak se platí nebo
>>>>>neplatí účast na školení volebních komisí a potom při
>>>>>volbách ? Děkuji za odkaz na zákon a §.
>>>>
>>>>No to snad nemyslíte vážně, to si snad děláte
>>>>legraci,
>>>>vám se nechce hledat a ostatní to mají dělat za vás.
>>>>Přečtěte si nejdříve pravidla a hledejte v hostorii.
>>>>Je to tady dne s denně.
>>>
>>>Ale já jsem zároveň hledala a našla , že bylo zákonem
>>>320/2009 Sb. zrušeno písm. f) § 203 zákoníku práce a
>>>následně jsem si našla i ten § 82 zákona o volbách.
>>>Jinak vám děkuji za upozornění , dovolila jsem se
>>>zeptat proto, že tento dotaz se zde určitě
>>>nevyskytuje
>>>5x
>>>denně , tak jestli by to někdo nevěděl z hlavy, ale
>>>přitom jsem hledala a jak vidíte i našla si sama.
>>>Přesto
>>>vám děkuji za snahu.
>>
>>Když nic, tak bylo odpovězeno dnes pár minut před
>>tím,
>>než jste zadala dotaz - viz níže.
>
>Ano, akorát , že ten dotaz a hlavně odpověď na něj
>neřešil to, co jsem potřebovala vědět.
>
>>Dobrý den.
>>Příšluší zaměstnanci náhrady mzdy při účasti ve
>>volební komisi? Dle jakého zákona + paragrafu?
>>Předem děkuji za odpověď.
>>Michala
>
>§ 206 ZP, ost.4 - obecný zájem
>
>Ale děkuji za upozornění, vidím, že jeden můj dotaz za
>několik měsíců byl opravdu problém.
Omyl, žádný problém to není pro většinu těch co odpovídají na váš dotaz nebo dotaz někoho jiného. Problém bývá u vás při vašich odpovědích.
Věděla jsem totiž,
>že oproti loňsku byla nějaká změna ale nevěděla kde. A
>opakuji nechtěla jsem , aby to někdo hledal,
...tak ať nemusím dlouho hledat.... vaše reakce na podobná slova má spousta tazatelů v živé paměti
ptala
>jsem se pro případ kdyby to náhodou teď někdo řešil a
>věděl z hlavy.
a nedomyslela jste, že může na váš dotaz někdo reagovat tak, jak reagujete často vy na dotazy druhých
5 x sice ne, ale jenom za dnešek 2 x, vy víte, že tohle není můj styl odpovídání, ale prostě jsem nemohla nevyužít situace a nevrátit vám to, co tady praktikujtete dnes a denně u jiných, jinak co jsem napsala je mimo jiné ze stránek mvcr. cz k letošním volbám informace pro obce, tak že to určitě platí
Ano, děkuji, jak jsem psala, tak jsem si to mezitím našla sama, takže se za dotaz ještě jednou omlouvám. Ten co je tu dnes, tak odpověď na něj byla nepoužitelná, jak sama víte. A taky víte, že mé poznámky jsou opravdu u dotazů stále se opakujících,nikoli jako volby jedenkrát za několik let. Aspoň jste si ulevila a setřela mne bez ohledu na obsah dotazu.
Nějak jste si nepovšimla, že já jsem nechtěla aby to někdo hledal, já se ptala, jestli to náhodou někdo neví ?!
A denně tento dotaz tady opravdu není, tudíž v historii by to bylo (na rozdíl od MD, RD, dovolených , výpovědi atd.) jako jehla v kupce sena.
Ale aspoň je vám lépe, viďte ? Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.