Re: Odpočet za děti - zaměstnanec
Ano, v podstatě máte pravdu, že se vám na pásce objeví částka 967 Kč, ale ještě se vám ze mzdy srazí sociální a zdravotní pojištění, takže z 8tis. je 4,5 % zdravotní a 6,5 % sociální
Socialni a zdravotni se mi srazi z te hrube mzdy 8tis., coz cista mzda (bez odpoctu na dite) je 7.120,-. Mam dostat na ucet pouze tech 7.120,- nebo + jeste tech 967,- = tzn. ze obdrzim "cistou mzdu" 8.087,-?
Omlouvám se, nepočítala jsem to, jen jsem si všimla, že nepíšete nic o sociálním ani zdravotním. Máte správně částku 8,087 čistého
Mockrát děkuji za promtní reakci. A je pravda, ze musim do ucetniho oddeleni odevzdat s ruzovym prohlasenim kopii rodneho listu ditete?
Je to nejjednodušší způsob, nebojte se, že rodný list zneužijí, dáváte přeci souhlas se zpracováním osobních údajů. Někde to řeši pouze zápisem údaje do růžového prohlášení, já sama si ale vyžaduji kopie rodného listu.
a také je divná Vaše hrubá mzda - to opravdu pracujete na takové pozici, že Vaše zaručená mzda je mzdou minimální? Minimální mzda je pro opravdu úzký okruh zam-ců. Předpokládám, že nepobíráte žádný z důchodů (býv. invalidní nebo částeně invalidní).