Vlákno názorů k dotazu Zpráva o vztazích od alen1 - Re: zpráva o vztazích Např. to může být takto:Zpráva...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2010 10:23

alen1 (neregistrovaný)

Re: zpráva o vztazích
    Např. to může být takto:
    Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami
    1. Pokud je mi známo , společnost je ovládaná těmito ovládajícími osobami ……..

2. Pokud je mi známo, výše uvedené osoby neovládají jiné osoby než společnost.

3. V účetním období………………………………..společnost s výše uvedenými ovládajícími osobami neuzavřela žádný smluvní vztah ( včetně jiných právních úkonů anebo ostatní opatření), ze kterého by společnosti vznikla majetková újma či jiná nevýhoda, ani žádný takový smluvní vztah v daném účetním období netrval.
    Nebo:
    3a. V účetním období…………….společnost s výše uvedenými ovládajícími osobami uzavřela:
    1 smlouvu o půjčce atd….
    Z uvedených smluvních vztahů společnosti nevznikla majetková újma či jiná nevýhoda.

4. Za plnění, které společnost poskytla výše uvedeným ovládajícím osobám, společnost obdržela protiplnění, kterými společnost nebyla ani znevýhodněna, ani jí nevznikla majetková újma
    Poznámka:
    Pokud by k znevýhodnění společnosti mělo dojít, je nutné na toto znevýhodnění ve zprávě o propojených osobách upozornit.
    Lze se podrobně rozepsat i konkretně o jednotlivých půjčkách, atd., záleží na konkretním uvážení.

• 9. 5. 2010 15:42

s.m. (neregistrovaný)

No dobre, ale je to s.r.o. zalozena dvema osobama, jedna je duchodce. tak nevim, jestli tam mam rozepisovat, ze prijala spolecnost pujcku a nebo co.

• 10. 5. 2010 6:44

Ira (neregistrovaný)

Určitě o půjčkách musíte napsat, současně také o tom, zda třeba s.r.o. něco vyrobilo pro vlastníky nebo naopak.
    Je jednot, že je jeden majitel důchodce.

• 10. 5. 2010 7:57

Máša (neregistrovaný)

Prošla jsem na obch.rejstříku asi 30 náhodně vybraných s.r.o.
    a pokud nemají auditora, tak polovina nezveřejňuje nic a druhá polovina zveřejňuje pouze závěrku, zprávu o vztazích a rozdělení zisku jsem našla u jedné firmy. Nikdo to neví nebo na to kašlou nebo proč myslíte, že to tak je?

• 10. 5. 2010 14:11

pája

>>>>>Poznámka:
    >
    >>Určitě o půjčkách musíte napsat, současně také o tom,
    >>zda třeba s.r.o. něco vyrobilo pro vlastníky nebo
    >>naopak.
    >>Je jednot, že je jeden majitel důchodce.
    >Prošla jsem na obch.rejstříku asi 30 náhodně vybraných
    >s.r.o.
    >a pokud nemají auditora, tak polovina nezveřejňuje nic
    >a druhá polovina zveřejňuje pouze závěrku, zprávu o
    >vztazích a rozdělení zisku jsem našla u jedné firmy.
    >Nikdo to neví nebo na to kašlou nebo proč myslíte, že to
    >tak je?

1. povinnost a obsah zprávy je uvedena v § 66a obch.zák.
    a k sdotazu ohledně sbírky list.:
    2. polovina firem- já jsem přesvědcčen, že jich je ještě více, nezveřejnuje ve sbírce listin nic a vůbec nikomu to nevadí, před nějakou dobou o tom byla debata někde v televizi, jaké by mohly být postihy a jaké i budou, ale opět to usnulo, je to jako i v mnoha jiných oblastech, zákon sice uloží povinnost, ale její vymahatelnost je bu´d nízká nebo problematická a nikomu se do toho nechce, protože by si např. mohl odradit voliče a to je malér.
    >

• 10. 5. 2010 16:07

v.e.n.d.y.

Přesně tak a znám nejméně dva podnikatele s s.r.o., kteří prostě prohlásili,že do toho, jak si vedou nikomu nic není a že něco zveřejnit je teď nikdo nedonutí...a ještě nezveřejnili nikdy ani řádek...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).