Re: oprava mezd za březen
to od 17.3. nechodí do práce? A jak jste jim platila náhradu za 1. 14 KD nemoci? Vždyť nemůžete mít lístek na proplacení a také Vám musel chybět IV. díl neschopenky vč. lístku na peníze pro OSSZ (pokud jste se domnívala, že jsou nemocní i 31.3.)
asi bych v tomto příp. hned na zač. dubna telefonovala oš. lékaři, aby mi sdělil, zda je dotyčný dál nemocný (nic víc nepotřebujete vědět), takto byste se dozvěděla, že už je dávno uschopněný a mohli jste zareagovat včas (ukončit PP dřív, třeba by ZP za absence stačilo ze mzdy, kterou dosáhly za odprac. dobu a neměl by u Vás dluh)
To je tak akorát na ok. zrušení PP - § 55
za dobu nechození do práce psát neoml. absenci - budou dlužni za zdrav. poj.
Re: oprava mezd za březen
Ja jsem byla nemocná,tak to dělala kolegyně.Myslela si,že to dodají do konce března,ale tak se nestalo.Došlo to až teď.Náhradu mzdy za 1. 14 dní nemají vyplacenou,nakolik se vůbec neozvali.Teď dělám výplaty za duben,tak jsem dnes zavolala i oš.lekáři a ten mi zdělil,že je ukončili k 16.3.-nedostavili se na kontrolu.Můžu je ukončit spětně toho 16.3.,udělat opravné přehledy nebo psat A do docházky a ukončit je až teď?Takový případ jsme jestě neměli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.