Re: neporadí nikdo prosím?
A jaký systém oceňování všeobecně ve skladech používáte? Můžete buď FYFO (první do skladu, první ze skladu) a nebo průměrné ceny?
Fyfo - Při nákupu obalu oceníte příjem na sklad pořizovací cenou dle faktury (dle vás asi 13 000,- 111/321 a příjemka 112/111), při vracení obalu účtujete došlý dobropis opačným znaménkem - 111/-321 10 000,- vyskladníte konkrétní obal za 13 000,- 111/112. Na účtu 111 vznikne rozdíl, který zaúčtujete jako opotřebení obalů na nákladový účet 5xx/111 3 000,-
Průměrná cena - nákup probíhá stejně, jen na kartě obalů by měl systém vypočítat průměrnou cenu, za kterou proběhne vyskladnění obalu a rozdíl mezi dobropisem a výdejkou bude jiný...
Re: neporadí nikdo prosím?
používáme 1. způsob, jenomže já mám ten problém, že na skladě je teď ten obal v ceně 15.000 místo 13.000, protože mi obsluha software skladu, rozpustila vloni rozdíl do ostatních obalů. Takže když vyskladním v ceně dobropisu a pořizovací cena byla 13.000, co udělám s těmi 2 tisícemi - což je rozdíl mezi cenou pořizovací a cenou, kterou teď obal na skladě má?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.