Re: e-podání postup
dobrý den, podpis se dá zřídit i na nějakých jiných místech, ale my zřizovali na poště...bylo to hotové myslím do druhého dne, nebo do dvou dnů - prostě rychle. Jednatel si navíc připlatil, že má podpis, který je přenosný třeba na flešce , za normálních okolností se prý certifikát s podpisem nainstaluje na jeden PC a z toho jednoho PC se musí neustále podepisovat. Já jsem externí účetní, takže jednatel má ten certifikát s podpisem na flešce, kterou mi dal k dispozici a já mohu, kdekoli, z jakéhokoliv počítače, kde je připojení na net, posílat přiznání a el.podepisovat.
Nejsem jednatel, jsem řadový zaměstnanec, podpis byl na poště (přes www.postsignum.cz) vyřízený za čtvrt hodiny a bez problémů mi ho nahráli na vlastní přinesenou flashku.
Situaci, kdy jednatel "půjčuje" svůj unikátní podpis zaměstnancům, nepovažuji za šťastné řešení, je to bezpečnostní riziko.
nejsem zaměstnanec, ale dlouholetá externí účetní...samozřejmě, že dnes je riziko zneužití téměř všude a téměř u všeho....vše záleží na důvěře a také na charakteru obou stran....pakliže je důvěra vysoká, charakter bez poskvrny a k tomu letitý vztah.... poskytnutí podpisu nepovažuji za téměř žádné riziko.
Jsem externí účetní, zřídila jsem si vlastní "elektronický podpis" na poště. Tento se mi každý rok obnovuje (to už jde udělat mailem). Firmy pro které pracuji nemusí mít svůj el. podpis, ale musí mne zplnomocnit na OSSZ, na zdravotních pojišťovnách a na Finančním úřadě.
Zatím to funguje absolutně bez chyby se všemi organizacemi, na všechna podání. Jen zdravotní pojišťovna Media to nějak neumí. Jo a pro VZP musíte mít jejich podpisový certifikát a pojišťovna Ministerstva vnitra má svůj vlastní registrační systém. Ostatní pojišťovny jsou na tzv. portále hromadně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.