Re: skladové karty - prosim dulezite
V ČR existuje buď Fifo (první do skladu, první ze skladu) nebo průměrná cena...ocenění zboží se řídí těmito předpisy. karta stejného zboží je jen jedna, ale ceny mohou být přeci různé.....nehledě na to, že k tomu mohou přibýt ještě vedlejší náklady na pořízení, jako doprava, clo, poštovné, balné a podobně...to vše se musí promítat do ceny nakupovaného zboží.
no prave a ja nejak nechapu jak se ta cena na karte meni, to se zdava vzdy kdyz prijde dod. fa, vytahaji se plozky, ktere tam jsou a na uctuje se v kurzu kdy dosla faktura? a kdyz vyskladnuji tak ucutuji na 504 uz v te castce jake jsem naskaldnila ? Jak si zjistim prumernou cenu na zacatku ? Kde muzu nastudovat ? uctovala jsem A sklady, ale fifo a v korunach, to bylo v poho, ale nejak si nedovedu predstavit jak s tema kurzama.
Ručně je to opravdu práce, pořiďte si software, který to bude přepočítávat. Průměrnou cenu na začátku přeci zjistíte třeba tak, že máte zboží
A = 10,-
B = 11,-
C = 9,-
Celkem 3 kusy za 30,- Kč, průměr je 1 ks za 10,- a za to vyskladňujete. S kursy je to stejné - při každém nákupu musíte přepočítat průměr a za ten vyskladňovat na 504. Fifo je jednodušší, ale také chce pečlivou evidenci.
na sklad ?
>>>V ČR existuje buď Fifo (první do skladu, první ze
>>>skladu) nebo průměrná cena...ocenění zboží se řídí
>>>těmito
>>>předpisy. karta stejného zboží je jen jedna, ale ceny
>>>mohou být přeci různé.....nehledě na to, že k tomu
>>>mohou přibýt ještě vedlejší náklady na pořízení, jako
>>>doprava, clo, poštovné, balné a podobně...to vše se
>>>musí
>>>promítat do ceny nakupovaného zboží.
>>no prave a ja nejak nechapu jak se ta cena na karte
>>meni, to se zdava vzdy kdyz prijde dod. fa, vytahaji
>>se
>>plozky, ktere tam jsou a na uctuje se v kurzu kdy
>>dosla faktura? a kdyz vyskladnuji tak ucutuji na 504
>>uz v
>>te castce jake jsem naskaldnila ? Jak si zjistim
>>prumernou cenu na zacatku ? Kde muzu nastudovat ?
>>uctovala
>>jsem A sklady, ale fifo a v korunach, to bylo v poho,
>>ale nejak si nedovedu predstavit jak s tema kurzama.
>Ručně je to opravdu práce, pořiďte si software, který
>to bude přepočítávat. Průměrnou cenu na začátku přeci
>zjistíte třeba tak, že máte zboží
>A = 10,-
>B = 11,-
>C = 9,-
>Celkem 3 kusy za 30,- Kč, průměr je 1 ks za 10,- a za
>to vyskladňujete. S kursy je to stejné - při každém
>nákupu musíte přepočítat průměr a za ten vyskladňovat na
>504. Fifo je jednodušší, ale také chce pečlivou
>evidenci.
no ten prumer u nas nevim, jelikoz mam napr. fa, kde je 30 ks polozek ruznych rozmeru a v cen. rozpeti 10 tis., az 100 kc.
tak budu pouzivat vzdy kurz kdy dojde faktura, tim prepocitam a uctuji na 131 a naskladnim. A az budu prodavat tak vyskladnim a vyuctuji rovnou na 504 a ted jakym kurzem ? Prodej je jasny, ale to vyskladneni ? tim co jsme uctovali kdyz jsme uctovali o dosle fa ? Nejste z okoli brna ? zaplatila bych si os. konzulatace... :(
jeste bych tedy shrnula. udelam sklad. karty, kde doufam, pujde nastavit cena v EUR a kurz. Cena v EUR bude asi porad stejna a budu menit akorat vzdy kurz. A ten budu menit vzdy kdyz mi dojde zbozi a tim stejnym kurzem budu prepocitavat i dod. fa, kdyz dosla ? a uctovat ji budu na 131 ? A tim stejnym kurzem co bude na sklad. karte, tak si vyskladnim na 504 pri prodeji ? Chapu spravne uz ?
Uděláte skladové karty, podle mě nemusí být v EUR, ale jen v CZK. Přijde faktura kde bude
A 5 ks za 10,- EUR= 50,- EUR
B 15 ks za 100,- EUR= 1 500,- EUR
Kurz například 25,50 -
Přepočítáte fakturu aktuálním kursem (1 550,- EUR x 25,50=39 525,- CZK) a zaúčtujete 131/321
A naskladníte 5 ks za 1 275,-
B naskladníte 15 ks za 38 250,-
------------------------------------------
celkem příjemky 39 525,- zaúčtujete 132/131
Na jednotlivých kartách zboží A a B se pak bud přepočítají průměrné ceny, neboi se z nich postupuje metodou fifo, oboje se používá pro ocenění výdejek (účtujete 504/132) ....ale sklad jako takový máte v nákupních pořizovacích cenách, což je dobře.
Jsem ze severu čech, jestli chcete, můžeme komunikovat po mejlu. Nabízím své zatím volné kapacity www.vaclavahavlatova.cz
tak zatim plne chapu, na 504 mi to pujde v te cene co jsem poridila na sklad, budeme pouzivat prvni na sklad, prvni ven...
a jak to bude se skladovou kartou, kdyz nebudeme mit jeste vyprodane stare a dojde mi dalsi faktura, kde budeme mit jiny kurz ? to pouziji tu stejnou kartu jen při naskladneni to bude asi v jine cene.... ? a vyskaldnovat, az se dostanu k te "nove" dodavce, budu v tech novych cenach ? sklady mame na pobocce a ja uctuji fa take jinde. meli by jsme mit vzdy při dodávce stejný kruz naskladneni a prijate fa ,ze ? Jinak kurz. rozdily mi vznikaji normalne az pri uctovani uhrady faktury, ze ? na konci roku budu nejak preceovat zustavajici skladove zasoby, kdyz to porizujeme v EUR ?
chceme mit skladove karty, kde bude nastavena cena v EUR a budeme menit jen kurz. Teda nevim, zda to tak pujde v SW,ale takovou mame predstavu. Ale asi jo, vlastne precenim pouze zavazek vuci dodavateli a to je fa, pokud bude na konci roku nezpalacena....
skoda, ze jste trochu z ruky, rada bych nejake konzultace, no zvazim i ty mailove, pokud se neco nakupi....
koukala jsem na vase stranky, vy jste v komore certifikovanych ucetnich...., ale koukala jsem na školení u te komory a vse probiha jen v praze a dlouhodobe ...neco bych potrebovala
Zdá se, že jste už pochopila, ano, přeceňovat kurzem k 31.12. budete jen pohledávky a závazky....skladů se to netýká. A pokud se netrefíte do přesné částky s přejímacím listem na fakturu, zůstane vám to viset na 131, na to pozor. Zvažte spolupráci, můžeme uzavřít smlouvu o účetním poradenství, existuje telefon, mejl....nic není problém. Hezký den
Děkuji za rady. Zvazuji, jelikoz jsem ted nastoupila po materske, uctuji sama dve mensi firmicky od a-z a dan .poradce je ochotny se nama zabyvat pouze 10min s razitkem odkladu. a preci jen je spousta veci kolem a kolem. tak popremyslim, a urcite si ukladam vase stranky.... hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.